Vad mycket annat man kan hitta på..

När man egentligen borde tentaplugga!!

Alltså, jag är inge vidare bra på det här med ordning och reda, självinsikt och planering. Finns det någon kurs i sådant tro?

Men det bör nämnas att jag varit uppe sedan halv 8 och pluggat, alltid nått. Tycker att det är intressant att vi i höstas läst om det här med linjär inlärning, behaviorismen. Mycket med utantillinlärning och att man staplar kunskapen på varandra - det lättaste först och sen fortsätter med det som anses svårare. " Eleven är ett tomt kärl som ska fyllas på"... Och det lärde vi ju oss att det inte var en vinnande metod. Utan att eleven ska få reflektera, diskutera m.m.

Alltså - Behaviorismen ÄR inte bra. punkt. Ja men vad håller vi på med nu. Jo Linjär inlärning - bara mata in med massa kunskap - utantillinlärning. Som en av lärarna påpekade, " är det mindre värt att slå upp kunskapen i en bok än att kunna den utantill". Delvis tycker jag . Klart man måste ha en grund att stå på, inte kul att behöva säga till alla när de frågar och diskuterar. " nä men vänta jag ska bara slå upp det här i uppslagsboken och lagboken först.. kommer snart"... visst inte så bra.

Märks det att jag tycker tentaplugget är träligt?? :P Visst, detta påminner mer om de prov man hade på högstadiet och gymnsaiet, utantillinlärning - mindre men fler frågor än de från pedagogiken - STORA men få frågor. Både bra och dåligt.

Vi ska ju som förskollärare ha lite kunskap om allt på ett väldigt brett område - inga ämnes lärare här inte. Så detta innebär att vi ska veta lite ( vad det nu är av allt vi gått igenom!!) av allt, de mest centrala punkterna ( VILKA??). Det är fåglar, däggdjur, is -vatten , vygotskij, insekter-småkryp, växter, knoppar, träd m.m ujja ja. Har säkert glömt något.

Men NOG med gnäll. Dags att grävs ner sig i alla böcker och anteckningar igen då. 

lite frågor vi har bl.a . " vilket vatten är tyngst ( har högst densitet) varmt eller kallt vatten? :P
vad är skillanden på landbris och sjöbris?
Hur bildas ytspänning på vattenytan?
Vad har vatten för speciella egenskaper?...

  Ni förstår kanske att jag blir tokig :P


VFU möte i e.m. blir skönt det med ännu en pluggpaus!



Updat:

Slutbetyg för PDI1 Ht09  VG!!!

Guu så gött!!!


Kommentarer:

1 elin:

skriven

GRATTIS! Fan va bra du är Maria :D

2 Åsa:

skriven

tänk att man kan lägga så mkt tid på reflektion av tentaplugg, istället för bara tentaplugg! men herregud vad roligt, du verkar ha en bra teknik som får vg !

3 Maria:

skriven

Ush ja men det är så mycket att läsa in, blir så trött på det. läsa, läsa läsa läsa,. Måste få gnälla lite också :P

4 lovisa:

skriven

Jo jag hoppas de, men man får ju lite ångest ändå;P

Grattis till betyget=)

Kommentera här: