0 Läs mer >>
Gäller det att ta vara på!

Ju äldre jag blir, desto fortare tycker jag tiden går. Har det något med ålderna att göra, eller är det att jag har blivit segare själv som jag tycker allting går så fort. Funderar vidare på den.

I Fredags blev det Marieberg mm. tillsammans med Micke och Emil. Hade lite funderingar på hur det skulle gå, som att handla med två små barn ( hur mena jag nu tro.. hmm) men det löste sig då de gick till xxl medan jag handla allt jag skulle ha, vilket jag hann med godo innan de var klara, i EN affär. Vilket borde innebära att jag är otroligt effektiv.  Men det var en trevlig dag att börja helgen på.

Igår blev att att åka mot Hallsberg och titta på Novemberkåsan. Vilket är enligt säkra källor det tuffaste, absolut jobbigaste enduro tävlingen i Sverige. Vilket jag förstod då 20st gick imål av ca 130 startande. Så något tuff tävling det var det allt. Men att det skulle vara en sån folkfest det visste jag inte! Folk överallt, inklusive PÅ endurobanan, brevid endurobanan, ÖVER endurobanan. Folk vart nersprutade med lera så att ett lerbad skulle kunna ses som extremt renligt i jämförelse. Men det var en kul upplevelse, kanon dag. Det var nog fler som tyckte att den var kanon, fast i en något annan bemärkelse... Inga namn... Inga namn nämnda....

Idag har jag dock nästintill gått under av tristess. Så jag försökte hitta på massa onödigat, nödvändiga saker att göra. Vika strumpor, kamma katten, putsa skorna, lukta på blommorna osv...
Då saknar man några timmar istallet extremt mycket.

Nu blir det soffliggartid dock, efter att jag har PLUGGAT på en SÖNDAG! Det är inte vanligt kan jag säga.




Lerigt? Inte ett dugg!

Livets goda stunder..

0 Läs mer >>
Nej! jag vägrar att bli överkörd av julångesten igen! VÄGRAR!

Iår vill jag kunna köpa ordentliga julklappar till dem jag vill! Förlåt mig alla barn men iår blir det budget år.
Jag har reducerat julklappsinköpen rätt drastiskt ( sådär en minus 11 st). Jag tycker självklart om dessa barn, men då lägger jag hellre lite extra på fördelsedagarna! För en sådan jul som förra året, det funkar inte.

Julen ska vara en mysig tid med glöggdrickande och tända ljus m.m. Inte ett ekonomiskt uttömande och hyper stressande moment som helt förstör ens privatliv och ekonomi - det funkar inte. Inte för mig iallafall.

Så iår blir julen en tid som passar mig!

Förutom lite läsande så har jag tagit helgen nu! Ska börja smyga fram lite julsaker så smått... heheh
Jag som inte skulle fuska.. vi får se hur det går.

Imorgon blir det shopping med Micke och Emil?! I Örebro.... Vilket team vi kommer vara.

Nu lunch, sedan städning och promenad med hunden.



Trevlig helg!


       

Jag Vägrar Julångest!

1 Läs mer >>
       En nybliven 25-åring!


Att låta sin häst somna in smärtfritt och i en trygg miljö är ett ansvar som varje hästägare måste ta. Det är vi skyldiga våra hästar efter all den glädje de gett oss - Agria

Jag vet att detta är det ända rätta egentligen, men det känns så fel just nu. Mina älskade fina fina hästar  <3
Och det är inte mer än rätt att de får följa varandra till trapalanda också och beta ihop på de evigt gröna ängarna...   Fy fan vad jag kommer saknar er!

Att göra det rätta...

3 Läs mer >>

Efter att ha tagit nya prover för gluten, B12 brist och sköldkörtel prov så kändes det som man var på rätt väg och det kändes lite roligare allting. För en stund.

När man tar ut hästarna nästa morgon så ramlar bokstavligt talar det vita monstret ut ur boxen och kan knappt gå, och sedan stapplar han sig fram för att tillslut iallafall hitta någon sorts hoppa/halta fram gång. Så in igen i stallet, boxvila = Fång.
Så jävla bra hästägare man känner sig då, trots indraget kraftfoder och nerbetade hagar sedan innan, ändå FÅNG HELVETE! Precis när man börjat rida ordentligt igen.... ghhrrrr

Sedan iväg för att skriva en slutuppgift på 8-10 sidor med DEN motivationen. SUCK....
Trevligt sällskap dock.

Kan det blir "bättre"??!!...







Bryt ihop och kom ige...

1 Läs mer >>
Över så mycket. Men mer behöver vi inte nämna...

Ska ta tag i slutuppgiften till dk. 2 nu så att skrivandet kommer igång igen imorgon. Ska skriva 8-10 sidor som avslutning på en 10hp kurs, det kan jag tycka är lite mycket. Eller så är jag van vid lite "slappare" plugg.  Efter hela den här kursen kommer jag ha skrivit lika mycket som till en C-uppsats... härligt....

Känner att jag är liiite skoltrött. Brukar kännas tungt på hösten rent allmänt, och så massa plugg och övriga krämpor på det. SKOJJ!!...

Till våren blir det ännu en tuff kurs, men som sagt, då är det VÅR!! Det brukar kännas så mycket lättare allting och så är det ju fler röda dagar :)

Dags att begrava sig i böckerna ett litet tag innan det blir ett besök på Pilgården.


- Kärlek

Förundrad...

0 Läs mer >>
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13873724.ab


Jag förstår Martins pappa till viss del, barn ska inte lämnas utan uppsikt, man ska inte gå och hämta posten och lämna barnen själva på gården, det skulle inte jag ha gjort iallafall. Att det inte stod "någonstans" att personalen inte fick gå och hämta posten - som var förskolechefens faklaring är kanske inte den bästa av ursäkter. Visst rent teoretiskt ska det stå hur och vad man ska göra mm. inom verksamheten, men alla människor har ett eget ansvar - och det hade förskolleläraren - att hon kunde kanske ha väntat med att hämta posten tills alla barnen gått in.

Att 1000- tals barn skadas varje år på förskolan, det förstår jag. Hur många barn skadas inte hemma varje år?!
Hur många barn behöver inte åka till akuten, hemifrån varje år?
Hur många föräldrar har total uppsikt över sina barn HELA tiden?! Samma är för en förskolelärare, speciellt med 7-8 barn per vuxen, HUR ska man då kunna ha total uppsikt HELA tiden?!....

Olyckan är otroligt tragisk, men bara för att se på ett annat sätt, hade Martin inte kunnat fastnat i en gren hemma på gården, lekandes själv ute eller med syskon, medan mamma/pappa kollar till maten i ugnen??...


Delade åsikter

0 Läs mer >>
Tror jag är färdig med min skrivuppgift men som vanligt förstår jag inte lärarens teoretiska, flummiga beskrivning av hur arbetet ska vara, så det blev som det blev. Det har ju funkat förut med allmänt ordbajsande och påpekanden.

Idag har jag börjat min egna behandling mot min onda mage, Glutenfritt. Får prova 14 dgr o sen se om det blir bättre och kanske gå till doktorn och ta prover men, för att veta säkert om man har glutenallergi så måste man genomgå en gatroskopi och det är jag inte ett dugg sugen på! Vem som nu än är det, men hur gött är det att få en "cykelslang" nerkörd i halsen medan sjuksköterskorna bokstavligt talat håller fast en... nja va sådär lagomt roligt. Så jag kör egen ordinerad behandling än sålänge så får vi se.

Ska även börja med B12 tabletterna o se om jag får mitt hår tillbaka, bara elände i detta inlägg! Men nu kan det förhoppningsvis bara bli bättre :)

Blir att förgylla gråa och trista November med en Magnus Betnér show med wunderbara människor :)
Ser jag fram emot!!

Nu står det också 130 högskolepoäng under fliken expeditionen :P Härligt! Bara 80 hp to go!





- Kärlek

Vardagen...