0 Läs mer >>
Gör ett försök att skriva ett blogginlägg så kanske det går lättare att skriva färdigt genusarbetet sen. Iallafall så har ju fingrarna värmts upp sen om innehållet blir det bästa kan jag inte garantera.

Blir mkt tjat om skolarbeten men det känns som att det är det enda som jag håller på med just nu. Fast så är det väl inte kanske... Nu är det bara uppsamlingsseminarium idag e.m. och sedan opponering på Fredag på sista kursen SEN äre minsann sommarlov!!
DÅ ska jag sluta tjata om skolarbetet, iallafall fram tills september. Då blir det mer tjat o gnäll igen.

I helgen så var jag iallafall iväg och köpte massor av blommor som jag ska hinna plantera här också, för jag insåg när jag kom hem att någon jord det hade jag minsann inte. Så blommorna får så glatt stå och vänta i sina små krukor någon dag till. Och i söndags firade vi 2 mammor som i sin tur bjöd på tårta varsin gång, så mätta blev vi.

På torsdag är det att besöka doktorn som heter "ett namn jag inte kan uttala" för att utför en inte allt för mysig gastroskopi. Uuuhhh.... Jag längtar då inte till det! Har hört att de inte är allt för trevliga där heller men det är bara vad jag har hört som sagt. Kommer gå bra det här. Kanske?!..

Nu tillbaka till skrivandet - sista arbetet för denna termin, som kommer bli sådär halvbra.

- Maria

Dålig uppdatering

0 Läs mer >>

Det känns bra att jag har valt en framtida jobb där man faktiskt är ledig på helgerna, det är jag inte bortskämd med sen förut får jag säga. Nu är det förhoppningsvis inte så långt kvar innan man äntligen får komma ut och jobba, bara en termin kvar OCH en C-uppsats.
Ni kan ju förvänta er alla föredetta C-uppsats skrivare att jag kommer fråga er om massa saker, om jag inte har gått och grävt ner mig innan det. Fick lite pepp av vår lärare Lars under informationer för hösten.
"Alla klarar av att skriva en C-uppsats, alla kommer att bli klarar så småningom!"
Och sen att bli kallad VETERAN av lärarna, att vi är GAMLA i gemet, känns ju sådär. Även om det var positivt menat med att vi kan det här.

VFU uppgiften är iallafall godkänd, annars hade ett mail ploppat upp om komplettering i inboxen i veckan.
DET känns så skönt!! Nu ska jag bara infinna mig på ett uppsamlingseminarium för att gjort färdigt den kursen!!
Så nu är det bara denna genuskurs kvar 7,5 hp och den vette tusan hur jag ska klara mig igenom. FLUMMIGT är rätta ordet, eller så är det jag som är dum. Men med 3 veckor kvar till sommarlov så känns det ju sådär motiverande, och sen att veta att detta är det enda jag kan bli efter med nu, så blir det lite segt.
Men det SKA gå, tillslut.

Annars är det lite turbulens i livet förövrigt, men det är väl så det "ska" vara. För en själv och för ens familj.
Men så är det, och allt kommer att bli bra tillslut, säger positiva Maria!


                                           

Äntligen Fredag!

1 Läs mer >>

Ordet feminist har man hört många gånger, så som när Betnér hävdar att han är feminist, som han alltid gör. Gudrun Schyman har väl även hon uttryck sig tydligt om att hon är feminist.
Men ärligt, vad är en feminist?

Feminismen hävdar och kan bevisa att kvinnor är förtryckta i just egenskap av att vara kvinnor och för det andra vill den hävda att detta förtryck och förvekliga jämlikhet mellan kvinnor och män. Det är vad Lena gemzoe säger iallafall. Och med det sagt, så har jag precis fastställt att jag är feminist.

Den här kursen, genusperspektivet i skolan, kommer nog väcka många frågor om jämställdhet och rättigheter för kvinnor. Blir kul för Micke när jag kommer med mina liberalfeministiska förslag på hur vår arbetsfördelning ska se ut här hemma ;)

Härligt väder idag med, får plugga en stund till sen ska jag försöka gå ut lite. Är barnvakt idag med, idag är Elsa här och igår lille A.


Feminist?

0 Läs mer >>

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

Den här bloggposten v...