0 Läs mer >>

Idag är det Mammas dag!



Grattis på morsdag!


Morsdag

1 Läs mer >>
Måste bara avreagera mig lite på lärarupproret.

Så säger iallafall aftonbladet om läraryrket. Hur kan någon avgöra vad som är världens viktigaste jobb?
Lärarlönen är botten. Jenny, 26050:- i månaden. Efter en högskoleexamen och 12 års yrkeserfarenhet så kan såklart 26050:- se lite knapert ut. Vet inte om det framgick vad för lärare jenny är, grunskollelärare tror jag. Då är en sådan lön helt okej enligt mej.
En förskollärarelön för en nyutexaminerad är ca: 20000-22000:- idag. jag har också då en högskoleexamen efter 3,5 år på högskola, dock ingen yrkeserfarenhet men trots allt examinerad och glad att äntligen få komma ut och arbeta med det jag vill!

Lärarna förlorar status? Aftonbladets underrubrik. Ja Men vad beror det på? Lärarna får ett allt större Pedagogiskt ansvar allt eftersom läroplanerna förnyas och fylls ut. En lärare har ofantligt många mål att uppnå med varje enskild individ/elev. Det finns jätte mycket hjälpmedel inom skolan, TRAS, specialpedagoger, särskilda läromedel som ska gynna lärarnas arbete men ändå så uppfylls inte alla mål som står.
Skolan har inte nog inte blivit sämre utan det har nog snarare blivit så att de ska uppnå flera preciserade mål innan viss ålder.

För i tiden var läraryrket något väldigt viktigt och lärarna var högt aktade ( nu talar vi tidigt 1900-tal). Det var nog snarare så då, att eleverna var rädda för sina lärare och faktiskt, så var det nog liiite enklare uppgifter i skolan då. Lydde man inte läraren så fick man stryk. Kunde man inte skriva snyggt nog så fick man ett slag över handen med pekpinnen, tyvärr.
Där kan man snacka den hårda skolan.

Jag vet inte OM lärarna har det Viktigaste jobbet men det är absolut ett viktigt jobb. Vad jag blevupprörd över är att, om lärarna ska protestera så över sina låga löner så borde nog fler yrkesgrupper också göra det. Många har ett viktigt jobb - och ALLA borde få betalt därefter.

Eleverna föds med vingar, lärarna lär dem att flyga.



Lite snurriga tankar från mej.

  - Maria

Världens viktigaste j...

0 Läs mer >>
Så att läraren aldrig vill bli av med oss.
Känner att jag måste gnälla lite igen. Populärt det här med gnällbloggar, borde bli det nya D.

Nu är alla poäng för den jäkla mattekursen inne!! Tentan och första undervisningsidén gick bra men idé 2 vet jag inte vad som hände med. Vi tycker att det var det bästa vi gjort under den här kursen och vi fick jättebra respons under vår muntliga redovising och läraren va så imponerad o bla bla bla. Men efter att ha rättat den skriftliga så fick vi i princip en A4 med omdöme om arbetet. Kan ju säga att 2/3 av pappret var "elak" kritik. ( jag säger elak, han säger nog konstruktiv) Har aldrig blivit så nerklankad av en lärarer under mina 2 år alltså.  Inte att det var på liv och död men jag kände bara, VAD i helvete gick fel?!... I princip inget var bra, förutom vår idé i sig men vi hänvisade inte tillräckligt till litteraturen ( brukar aldrig vara något problem annars) och styrdokument ( nänä, bara en hel lista med punkter o mål) och relevanta forskning....  Och han förstod inte vårt syfte alls. Konstig, för det beskrev vi ju bara på en halv A4... nästan.

Men efter att ha skrivit samma sak igen OCH hänvisat mer till litteraturen så blev vi nu godkända, men enligt vår kära lärare så var det precis på håret, MEN TROTS allt så gav han oss ett G. Men det var vääääldigt undermåligt.
VAD har jag gjort mot denna människa?!....  Jag bara undrar..  :P 
Kändes så dumt bara för att vi själva tyckte att det var av det bättre vi gjort mot allt annat och så får man U. Men nu är U:et BORTA och istället så står det ett vacker G.

Jaja, det är bara att skaka av sig och vara glad över ett G.

Gör om, gör rätt, gå vidare!



  - Kärlek




Att jag är så populär