0 Läs mer >>
Äntligen. Fredag igen!

Men, har kommit  på mig så många gånger med att längta så oerhört till saker som man ska göra, om man ska resa någonstans, eller åka och köpa något osv, så jag helt glömmer bort det som är just nu. För det talar alla så mycket om, att man ska leva i nuet, ta vara på dagen, Carpe diem m.m.

För att bara längta till Fredagar t.ex. då låter det som att veckorna inte är så jäkla roliga. Som de ska vara - för det är veckorna, helgerna, de sega Måndagarna, de jobbiga Tisdagarna, och det sååå långa Torsdagarna som är livet. Som är NU. Ta vara på dem, minns dem - så har du levt lite mer av livet. Som är alldeles för kort ibland...

Så nu ska jag försöka ta vara på denna Fredag!

   - Puss


Välbehövlig Fredag

0 Läs mer >>

Går på halvfart, dagisbaciller och allmänt trött. Då ska man gå på VFU 8-16 och hinna läsa endel kurslitteratur på det och skriva på examinationsuppgiften på 10 sidor. Var bara tvungen att nämna det, 10 sidor.
I onsdags däckade jag efter VFU,n sen låg jag där tills fredag f.m. med en härlig feber och på det en kort men intensiv kräksjuka. Trodde först det var dålig mat som var orsaken eftersom ingen annan haft magsjuka som jag vet, men hörde sen på Vfu,n att det var allt någon som hade haft det. Ush..

En av de få saker jag riktigt avskyr så är det kräksjuka!! Jag är döende varje gång ush! Och jag som aldrig har feber och ligger på 36,8 annars däckar ju på 37,8 C. Jag vet att jag är felbyggd men så är det.
Men nu har magen tvinnat sig lite igen, så det känns bra att jag tog en skrivardag idag, också eftersom min handledare Vabbar - igen.
Känns lite lätt panikartat nu, har inte alls hunnit så mkt praktiskt som jag tänkt, då jag vart sjuk och handledaren vabbar för andra gången på 3  veckor. Men är livet! Även om det ger mig magont!

Men jag får citera min lärare, " ni ska vara ödmjuka inför verkligheten" Den kör jag på sen i uppgiften, funkar nog!


Förövrigt en alldeles underbar helg! När jag rest mig ur febersoffan i fredags så vart det grillning och en trevlig kväll. Lördag så blev det dop för axel och elsa, de bedårande tvillingarna :) Och Söndagen blev städdag och framplock av lite utemöbler. Helt ok helg ;)


Nog med gnäll och tillbaka till arbetet känner jag. 


  

Svacka

0 Läs mer >>

För att teorin ska funka så behövs en bra praktik och vice versa.
Men ärligt, när man sitter där vid skolbänken och spottar ur sig massor av fina ord och
termer - utvecklingspsykologi, formativ och summativ, socialkonstruktionistiskt perspektiv m.m.
Då är det faktiskt rätt så enkelt ändå. Men att komma ut i verkligheten är faktiskt helt annorlunda men ändå inte.

Denna gång ska vi skriva en 10sidor lång analytisk, reflekterande text om pedagogisk bedömning, som jag knappt själv vet vad det är, och så visar det sig att min vfu plats inte ens har börjat med pedagogisk bedömning än, utan det är under utveckling. Och så ser ju verkligheten ut, den gör ju det, men verkligheten hjälper inte min teoretiska uppgift - OM pedagogisk bedöming.
Så det är liiite jobbigt just nu MEN jag tackar för att jag fått en superbra handledare som är förstående för att jag måste läsa och skriva endel, vilket andra inte riktigt varit förut. Så lite positiva saker finns det såklart.
Så nu ska jag bara komma på VAD jag ska skriva om, få in lite genus i det (avhandling och bok) och analysera sönder detta från alla håll, då kanske får lärare blir nöjd. Kanske.

Sista VFU:n innan verkligheten börjar, sista chansen att göra "fel". :P  OOSHIEET!


    Nu kvällsmat och sen gräva ner sig i boken en stund till!


Ödmjuk inför verkligh...

0 Läs mer >>
Alla människor har rätt att välja hur deras liv ser ut, vad de gör och vill göra.
Men jag kan inte undgå att fundra över om människor verkligen tänker över sina beslut ibland.
Men som sagt, de bestämmer själv, likväl som jag bestämmer över mitt liv, men jag måste bara få fundera.

T.ex. det som väcker mina tankar är Gastric bypass operationer. Har märkt att det blir allt fler som väljer att genomföra en sådan operation, flera i min närhet också. Jag kan inte föreställa mig själv att vara överviktig i den graden, att lida av högt blodtryck, ledproblem osv. pga. övervikt, nej det kan jag inte.

Men att operera sig, ja det är ju så "enkelt" nuförtiden, ett titthål i princip. Men en operation är alltid en operation och alla risker därtill. För att få göra en operation så måste man gå ner i vikt själv först, ca:10 kilo fick jag höra av en, vilket kanske är individuellt beroende på personen vikt. Men det klarar de på några veckor. Jag ska inte säga att de gör det så lätt, men då kan de gå ner i vikt, visst med hårda metoder en kort period för att sedan få sin operation.

Jag känner bara, får folk verkligen veta om alla risker som finns med en sådan operation? Eller är de allt för "lyriska" över att det ska bli smala och "FINA"? Ja för det var det jag fick höra senast i förrgår, man blir fin om man blir smal, upplevde hon det så. Att sedan konstant få äta minimala middagar, alltid tänka på vad man äter, inte få dricka alkohol ( i mängder) och för resten av sitt liv äta vitaminer för att kroppen inte klara av att ta upp det den behöver efter en gastric bypass. Och inte så kontigt när stora delar av magsäcken försvinner OCh en bit av tunntarmen ( olika?) där det mesta av näringen tas upp.

Att man sedan kan få följdsjukdomar av en gastric, ingen som tänkt på?
Tänker då på en jobbarkompis som nu har stora problem med sitt socker (diabetes?). Helt plötsligt faller hennes socker och hon måste på en gång slänga i sig en banan, socker+mjölk osv. så hon blir människa igen. Hur många av dessa kommer inte som äldre lida av konstant näringsbrist?? med tanke på att äldre ofast, normalt drabbas av näringsbrist?!Tänker också på en annan bekant som drabbades av tarmvred ( efter en gammal gastric) så hon nästan strök med själv. Nu är det kanske värt det för vissa med enorma  viktproblem, men sedan när man ska sluta gå ner i vikt efter operationen. HUR gör man då?? man kan ju inte äta MER?!... 

Nu vet jag inte allt om detta, men jag undrar om det verkligen är värt det för många, om livet blir så mycket bättre alltid. Funkar säkert bra för många med, men som sagt - näringsbrist!?

                                                 

  Det var mina funderingar det,

Funderingar

0 Läs mer >>

Igår var första dagen jag jobbade på riktigt i förskolan! Kom bara att tänka på det eftersom VFU:erna inte räknas som "riktigt" jobb, som det uttrycks det. Första dagen som vikarie, inkastad bara sådär men det gick hyffsat iallafall, lika snurrigt som det brukar vara men en massa vikarie. Eller snarare, det känns som de ordinarie snurrar till det när det kommer vikarier, kan vara så.
Var på Åtorps förskola så jag kände igen de flesta vuxna, och barn :) 

Två kompisar imellan på förskolan;

 " Jag är ju faktiskt större än dig theo och du är mindre än mej, så då blir ju jag en storebror, för att jag är störst." 

Påtal om att de INTE ens var släkt så var det lite roligt att lyssna på :)

Nä nu åter till alla artiklar som ska läsas, så att jag blir färdig någon gång och kan lyssna på sådana här diskussioner hela dagarna :)


                         

                                               En busig Blacken <3

Första dagen!