0 Läs mer >>
Som fadder väntar från och med ikväll.
För ikväll så ska vi på namngivningsceremoni och Micke och jag har blivit utvalda att bli faddrar åt en alldeles underbar unge :)  Jag har inte tänkt på det som mycket förren nu, att det är ett rätt hedersfullt uppdrag ändå och vi får känna oss lite stolla tycker jag.

OCH Glutensvaret tvingade jag ur en sköterska på pilgården igår via telefontid ( det fanns iscannat i datorn ) och det var nomalt. Jätteskönt att kunna trycka i sig en STOR hamburgare från Mc donalds igår igen! En riktig Mc feast med "vanligt" bröd :) Så jag får väl vänja mig med att jag har en "kass" mage OCH ett hiatusbråck trots allt.
Men snart är det dags för en genomgående allergi undersökning istället, för ögonläkaren och även optikern säger att mina onda ögon beror på allergi ( nejdååååå) så nu måste jag gå vidare med det. Fast blodproverna visade inget förra året, men något är det ju så ska försöka komma till medickliniken? och göra pricktest.
Och ögonläkaren sa även att trycket i ögonen var ngt högt ( glaukom??) så jag skulle komma tillbaka om ngr månader för ny kontroll och ev. kolla periferiseendet. Men det fanns inga skador på synnerven så förhoppningsvis så var det bara en tillfällighet( hoppas jag). MEN annars så finns det ju behandling så förhoppningsvis så kommer jag inte bli blind på många många många år! :P

NOG med gnäll :)

Tack i hej

En ny uppgift

0 Läs mer >>
Med en cykletur i skogen på 1,5 mil såhär på förmiddagen. Fast jag var inte så frisk som jag trodde men jag tramapde på (inte konstigt jag har haft hjärtmuskelinflammationer) och kom hem trött och svettigt. Kan ni tänka er en lite trött Seb Machan med extra stel gång, så såg jag ut när jag hoppade av cykeln förut. Sådär härligt stel och en aning hjulbent!

Nu är det dags att ta tag lite inför skolstarten, såg att det fanns några webbföreläsningar att titta på - hmm kul....
Men kan vara skönt att ha börjat lite tänker jag, så man inte står helt som ett förvirrat o sönderstressat vrak första veckan redan :P

Härligt

1 Läs mer >>
Sälja en bil!!
För att vara lite väl grov i mun så får jag citera en nära vän, " Det är ju inte konstigt om man blir rasist". Näh men faktiskt inte, efter denna bilförsäljar händelse så är jag en bra bit påväg känner jag ( kanske inte men just då var jag). Det skulle prutas, fast att vi hade ett bestämt pris, betalar i hundralappar, fel summa - då ringer jag upp igen och säger att de får föra över det som fattas innan jag postar ägerbyteslappen ( vilken han inte alls kan förstå varför jag INTE kan posta den med en gång). På kvällen kommer ett arg sms om att det är flera fel på bilen, som trasig fönsterruta ( spricka som går igenom besiktningen), bensinmätarn visar fel ( hur den nu kan göra det när det är en pil som visa full, medel eller tom tank och sen funka ju inte bromsarna som de skulle, TROTS att de provkörde bilen. Har ni aldrig sett en Maria arg så kan jag säga att det var jag då!!
Efter 2 dgr ringer han upp som var här och kolla och hämta bilen, vilket inte var samma människa som skulle ha den ( alltså han som sms:ade och var arg var alltså inte samma människa som var här, så han såg aldrig bilen innan han köpte den). Han som ringde sa att nu hade han fört över pengar, ja men va bra - då postar jag lappen när jag ser pengarna på mitt konto - Då säger han att " nej nej, do försååår inte, do moste påsta lappen NU, annars får jag boter!" eehh... Nej, eftersom ägerbytet börjar gälla efter det datum som DU skrev på lappen så är det inga problem, försäkringen börjar gälla från det datumet sen. " Näj näj, do inte förstoo, jag får betala boter do om du inte postar lappen!"....
NEJ jag INTE förstå!!

Men iallafall - pengarna kom in i Fredags och då postade jag lappen. Så nu hoppas jag att jag slipper fler crazy people.

Och som pricken över i.et så försökte han pruta ännu mer eftersom han minsann var tvungen att tanka sin bil för över 1000:-för att åka hit och kolla på bilen. Vad Maria svarade på det?...

" INTE MITT PROBLEM!!"...

Men nu har jag lugnat mig lite... =)

Aldrig mer ska jag..

0 Läs mer >>
Vad jag har ätit är inte så jäkla hurtigt.
Efter att ha ätit en SALLAD med vitlökssås så vaknar Maria kl. 01.00 natten av DEN Magknipen. Härligt. Och det hänger i än, men inte så farligt längre dock. Det där när man är så säker på att man sköter sig ( glutenfritt) men ÄNDÅ får ont i magen är ju inte kul. MEN det kan lika gärna vara den där äckliga moroten som smaka surt diskmedel som är boven... men som sagt det vet jag inte!...

Slut gnällt för detta inlägg :)

Att alltid få fundera...

0 Läs mer >>
Igår var sista dagen på mitt sommarschema, men mer jobb väntar.
Ska jobba på förskolan två dagar nästa vecka, men vet inga tider än. Härligt med timvik!
 
Annars så är det lite ledigt nu i några dagar och på Måndag bär det iväg på en liten minisemester med mor och bror. Kära sambon får vara hemma och jobba.
På Måndag bär det iväg tidigt mot Ullared och LITE shoppning - Maria är redan out of cash denna månaden. Måndag kväll sedan så ska vi visst övernatta på ett hotell och jag citerar Kära mamma - " Vi ska bo på ett hotell som ser ut som ett SLOTT, Maria vi ska bo på ett slott!!"...
Tisdag så åker vi vidare mot Göteborg där vi ska gå på Liseberg ( Malle och barna är med) Sedan senare på Tisdagen så ska vi åka färja över till Danmark där vi på onsdagen ska gå på ett stor vattenland och sedan tillbaka med färja på Onsdagen och är framme i Göteborg ca:24.00. Jätteroligt eftersom Maria ska jobba Torsdag dag sen. Jippie. Men jag får försöka sova i bilen! Försöka iallafall..
 
Men det ska bli kul att få åka iväg IGEN på lite semester, Öland känns så långt borta redan.. ush vad sommarn går fort. Som vanligt.
 
OCH...
Böcker inför d.k. 1 är dock redan inhandlade inför höstens SISTA termin på universitet! Jag tror jag kommer överleva den med, eftersom de andra 6 terminerna har jag ju klarat av, så oddsen är på min sida ;)
 
Annars så kommer jag SAKNA alla goa människor på Treklövern, personal, boende och Feriearbetarna ( vissa av dem ;) Denna sommaren har faktiskt gått hyffsat, inget större kaos - det gillar vi!
 
 
 
 
 
 

Oplanerad semester