1 Läs mer >>

Har suttit och räknat sen kl.11 så nu tänkte jag ta mig en paus. Fy sjutton för matte. Eller matematik som det heter.  Har insett under kursens gång att det tar en sådan tid att räkna matte! Eller om det bara är jag som är trög i huvudet - vem vet.

Ser absolut inte fram emot tentan imorgon - fy vale för den. Lät så lugnt när man fick ha med sig boken - men man måste ju förstå alla regler och lagar också  för att kunna ha nytta av boken - som förövrigt är jävligt svår att förstå i vissa fall. Så jag är lite irriterad. Har suttit och nötat och nötat och hoppas att lite har fastnat iallafall.
Men som vi säger - vad är det värsta som kan hända? jo en omtenta, och det lär jag väl överleva. :)

Kalas ikväll också - lite stressande men kanske ändå en skön paus. Lite tid till att lagra all "data" som intagits idag... hmm..

Jag är iallafall inte ensam om att känns mig stressad inför denna tenta - i princip alla i min klass känner lite ångest över matte.  Intressant att se vår "tidsskala" över vår matte i skola 1:an till gymnasiet. Gjorde en kurva över vårt intresse/tycke till matte - av 17 st så började kurvan högt upp ( mkt intresse) och dalade sedan neråt kraftigt, främst under högstadiet - och i vissa fall en liten höjjning efter skolan. Intressant...
Att matte ska vara ett sådant "jobbigt" ämne. Som Malin sa. det finns alltid ett korrekt svar.

Men Vår seminarieledare tycker jag om - Guy karnung. En karl som pratar matte så man förstår - och förstår varför vi tycker så om matte som vi gör.

Nä dags att äta - sen stallet och sen tillbaka till dessa tal!!


Snart helg, snart ledigt!


- Kärlek

Kört!

0 Läs mer >>
Överallt i min mattebok just nu.

Har märkt upp så fint vart varje kapitel börjar och vad de heter inför tentan. Nu ska jag bara börja plugga också, eller repetera allt vill säga.  Jag tycker inte om tentaveckor. ( vem gör det?!) Jag blir så trög i huvudet och blir sådär lagomt stressad över allt och ingenting. Men det kanske är så det ska vara..

 Vi blev iallafall klara med vår inlämningsuppgift förut som ska lämnas in nästa vecka. Skönt att den inte ligger och gnager i bakhuvudet under tentapluggandet.
Matte är som sagt inte min starka sida men det får gå som det går, bara att nöta in allt man kan och hoppas på det bästa!

Har förövrigt en djävulsk träningsvärk från gympan igår. Helt otroligt vad man tappar kondition och styrka på bara några veckor! Kondition är verkligen en färskvara...
Skulle göra vad som helst för en powernap på soffan inbäddad i mitt mjuka, underbara täcke just nu, men risken finns att jag inte kommer upp igen. Så det får bli matte istället... jippiieee!...

- Kärlek



Postitlappar...

0 Läs mer >>
Tillbaka efter en helg i England. Allt gick smidigt och tågen gick som de skulle - härligt!
Landade 8,15 i Stanstead och var i liverpool vid halv 2. Så tåg och tunnelbana har jag åkt nu så det räcker för ett tag. Nästa gång blir det flyg direkt till Liverpool - om det finns.
Men vi hann ju se halva England - vilket var intressant det också. Måste bli en resa dit snart igen, till London då tänkte jag. Gå på madame Tussauds och se alla sevärdheter - men som sagt, det får bli nästa gång.
                            
                                      

Anfield var ungefär som jag hade tänkt mig. 45000 människor som alla älskar fotboll. Härlig stämning när alla dessa 45000 sjöng You´ll never walk alone och höll upp sina halsdukar och flaggor med liverpool loggan på - fick nästa rysningar.
Efter matchen gick vi tillbaka till hotellet och vilade en stund. senare blev det mat ute på restaurang och en liten runda i baren. En whiskey, en öl och en smirnoff för 60 kronor tillsammans = bra pris.
Sedan blev det sängen medan resten av liverpool fortsatte partyt fram till 4-5 på morgonen.

Summering - en härlig helg fylld med fotboll och resande. + endel roliga saker också :)

  - Kärlek

En helg i England

2 Läs mer >>
Det känns som att allt fokus ligger på allt annat än skolan just nu. Kanske behövs sådana perioder ibland men den kan inte vara hur lång som helst. Känner att denna matte blir lidande.. hmm va synd...

Ska ta tag i vår uppg. nästa vecka. Lärarna har ingen förståelse för utlandsresor mitt i terminen. ( ok.. eget ansvar) Men ska bara tillägga att vår kursansvarige är pappaledig och just nu är han i Thailand ( Miami sa någon annan) Så han kan minsann vara utomlands.. lite orättvist är kanske livet. ibland.

Hade glömt att det tar sådan lång tid att räkna matte. Satt i 3 timmar och räknade 1 kapitel ( av 6).  Höll på att bli tokig efter ett tag så då var det bara att pausa. Men jag kan iallafall inte sitta hur länge som helst med matte - det är skilland mot att sitta och skriva ett arbete - enligt mej.  Siffrorna och helttalen, de olika lagarna om addition och subtraktion osv bara snurrar i huvudet tillslut.
Längtar lite till Svenska kursen i mars.

Härligt väder vi har i Sverige idag. Känns som att det räcker med snö nu.

Imorgon blir det en tidig morgon - mot skavsta och England. Hoppas vädret är bättre och tågen håller tiden, så ska allt gå bra.  Hoppas på en lyckad helg!


  - Kärlek



Livet..