0 Läs mer >>
Ja det gör jag, längtar efter sol o riktig värme så man kan åka till stranden och slappa. Eller vad nu Hampus har tänkt att vi ska göra ;)

Förra sommaren var inte dum den heller, möhippa, bröllop x flera, semester, lata dagar och nyss fått reda på att Hampus fanns i magen. Den sommaren var inte dum den.

 

Att längta efter somm...

0 Läs mer >>
Jo det var ett fint ord det, knasig. Det var i alla fall det ordet jag läste flest gånger i en och samma artikel om barn som sover dåligt på nätterna. Jo det är vad man bli, KNASIG när man inte får sova ordentligt. Jag tyckte det var ett väldigt fint, lättsamt ord att beskriva den sömnbrist man lider av, för ibland känns det bra mycket mer än bara knasigt!!

Så... nu har jag hävt ur mig den irritationen ;) Nä men självklart är sömn en viktig aspekt till att hela ens vardag ska fungera bra och känslan av att aldrig få sova lääänge den är mindre rolig.
Det är nog det "värsta" och det enda med för den delen, att bli förälder. Att aldrig få sova mer än 3-4 (4 är bonus!!) timmar i sträck! och som sagt, bvc sköterskans ord "det blir bättre" känns så långt borta, och för den delen NÄR blir det bättre.
har insett när jag sitter och surfar runt bland familjelivs inläggen om sovande och ej sovande barn, att det är ett hyffsat vanligt problem, med barn i alla olika åldrar, som sover dåligt.
Skönt att man inte är ensam, som om jag nu trodde att jag var det?!... Men jag förstår inte hur alla andra fixar det, vad har de för superpower som inte jag har??...
Man kan ju undra ;)

Nä.. nu har jag försökt och vara duktig o bakat, halva bakningen bestod av bärande på en hysteriskt trött Hampus ( blir så när man vaknar 7 och sover kasst hela natten) som inte tyckte det var ett dugg kul!
Och så blir ändå bakverken misslyckade... brända och andra halvan föll isär!.. hmm.. men det kanske är ok att bjuda på halvdanna bakverk om man är en nybliven småbarnsförälder med olidlig sömnbrist??... Hoppas det

Nu ska jag väcka min förhoppningsvis utvilade son, så han kanske sover bättre inatt. KANSKE! han ändrar rutiner konstant så man vet aldrig hur nästa kväll/natt blir... spännande spännande...


- Kärlek

Knasig!

0 Läs mer >>
Så var det dagen innan den där dagen igen, min födelsedag. Jag tycker nästan den är lite bättre än själva födelsedagen (jag vet, jag är lite konstigt) men det är nog känslan av att få längta lite tror jag... längta efter alla paket jag kommer få ;)

Om någon frågar hur mycket jag fyller så får jag nästan tänka efter lite, för jag har mentalt stannat någonstans runt 22-23, och fråga mig inte varför men det känns bara som det. Är väl skönt att jag inte känner mig äldre i alla fall ;)
Men, 26 är den aktuella siffran och det gör mig ingenting. För det är ju trots allt så, äldre blir vi alla och det finns inget att göra åt det. Bara att gilla läget och göra det allra bästa utav det.

Dagens snurriga tankar från mig!

Glad påsk på er!

   Fina Freja som alltid ska vara med överallt <3 Även i badrummet!

Åldersnojja!

0 Läs mer >>
Klart jag hade en del förväntningar inför det kommande mammalivet. Hur allt skulle bli, hur bebis skulle vara, vad vi skulle göra osv.
Jag säger bara det, det är först nu jag har släppt på alla förväntningar. Allt man (jag) hört om andras barn som är så "snälla" lugna, glada, alltid sover, äter bra, somnar snabbt, gnäller aldrig, kan vara med överallt, m.m.

Jag kände att jag började må lite dåligt att av känna att jag/vi inte fixade allt som vi fixat förut. Att vi lugnt kunde vara med på sällskapskvällen som alltid förr, att vi då förväntade oss att bebis snällt skulle vara glad, sova, vara gullig och orka hela kvällen borta också.... Bullshit!

Att han alltid skulle somna vid samma tid, att vi hade bra/bekväma rutiner, att han alltid ska gå att trösta och att vi som föräldrar aldrig skulle bli irriterade eller frustrerade (på varandra med för den delen).

NU har jag helt släppt de tankegångarna för en snart två månaders bebis har INGA rutiner, och har de ändå det så ändrar de på dem till nästa dag. Sen är som alla kloka människor (bvc) säger, alla barn är olika, OCH det kommer bli lättare/bättre med tiden!

Sen att få höra det, att "det blir bättre" efter en först skrikig kväll på en tid lika med två perioder hockey ( ja om vi ska ta igår kväll som exempel i alla fall;) och en kass natt med dålig sömn ( inte inatt dock!) så är det inte så jäkla fräsigt att få höra "det bli bättre!!" för det är sååååå långt bort just där och då, det kan jag lova.

Nu kom jag ifrån min första tanke, att släppa alla förväntningar. Nu yttrar jag mig endast utifrån mina egna erfarenheter, att jag själv känner att jag mår bättre av det. Att jag ska INTE jämföra mig/oss med andra som verkar ha det så helullegosrosafluff mysigt hela tiden för då känner jag mig bara kass.

Som vår bvc sköterska så gulligt uttryckte sig sist vi var där, " att det är jobbigt, det är inget konstigt". Sen såklart finns det ju vissa gränser för vad man ska orka med men där är vi inte än och snosar känner jag.

Men nudå.. när jag sitter här och skriver, var är gulleungen då? :P Jo han har äntligen somnat, efter att morsan turbodragit vagnen över dörrmattan i vad som kändes som en evighet..

Men nu ser vi fram emot Påskhelgen, som redan börjat dock. Att vi kan utnyttja pappa micke till max nu när han är hemma ;)

Glad påsk på er!

 
Hampa är något skeptisk till mammas konstanta fotograferande (du kommer tacka mig när du blivit stor, jag lovar;)

Förväntningar...

0 Läs mer >>
Att få barn är bland det bästa här i livet anser många. Jag håller självklart med om den biten, men jag måste få säga att det är inte utan stora förändringar och om man får säga uppoffringar man blir en mamma.

Jag har nu förstått hur mycket min egen mamma verkligen älskar mig! Nu har hon alltid sagt att jag och min bror varit väldigt lugna och "enkla" barn så hon tycker själv att det var relativt smidigt, hennes småbarnsliv.

Men det finns stunder då jag verkligen tänker, "vad har vi gett oss in på egentligen!!?" Inte att jag på något vis önskar livet annorlunda men jag hade nog inte riktigt förstått vad jag/vi faktiskt gav oss in på. Nu ska jag inte bli en gnällig mamma som klagar på allt hon måste offra och avstå för att hon fick barn, för så tycker jag inte! ( förutom i vissa korta, dåliga, sömnlösa ögonblick!)
Utan hur mycket jag faktiskt har fått!

En frisk, fin, underbar son har vi fått! Sen att har han en vilja av stål redan nu och tydligt deklarerar vad han tycker om saker och ting det är väl bara en bonus ;)

Vad jag ville ha sagt?... Självklart så är det vissa saker i mitt liv som får ligga på is ett tag, för nu har fokus förflyttats. Att en del saker kan jag inte göra lika lätt nu och en del aktiviteter funkar inte alls att genomföra. Och allt jag ändå gör tar mycket länge tid att göra just nu! ( har ni provat att klä på en sprattelarg 7 veckors bebis en liten aning för ostretchig overall när man redan är något sen till bvc?!! + att man just denna natt sovit urdåligt!) Och när man då ÄNTLIGEN fått på alla kläder, + mössan då som har hunnit ramla av 70 gånger under tiden, så stannar plötsligt bebisen upp och blir så lugn och jag tror att allt blev så bra. Ja då lägger bebis av den värsta av alla brakskitar som avlossats i detta hus, ja och självklart är det mer än bara luft. Ja men vi tar av allt igen och byter blöjan... Måste jag säga att även mitt tålamod har tagit slut där??...

Och tålamodet får ta slut.... man får blir topptunner jättetrött på allt en stund. MEN det får inte gå ut över den supersötaunderbara bebis ;)

Det får vara allt för stunden från denna gnällmamma som inatt nästan fått ihop 8 timmars sömn. Lite upphackat dock.... *gääääsp.....

Min tanke om att skaffa 3-4 ungar... ja den är väldigt lagd på is för tillfället den också.... ;)


- Kärlek

Att ge en bit av sig ...

0 Läs mer >>
Ja, kärlek vet väl alla vad det är (hoppas jag).
Att känna kärlek för en annan person, sin partner, sambo, man, kvinna är ju helt underbar.
Man tror inte att det kan bli bättre, att man kan känna ännu mera kärlek.

Men så kommer det en liten guldklimp till världen, ja för det ä han allt lille H, emellan vakna nätter, skrikiga kvällar och ofantliga blöjbyten, så är han vår guldklimp ;)
Och den där Kärleken.. den kunde allt växa sig ännu större. För som de flesta säger, att kärleken till sina barn är det största som finns!


Kärleken när den är som störst! <3
 
 
 

Kärlek!