0 Läs mer >>
Sovit, kalas, sovit, kalas, stallet.

I Fredags gick jag hem 12,30 det kändes sådär lagomt gött och man tyckte att det var så långt kvar tills Måndag. Ja, och imorgon så är det Måndag, IGEN. Konstigt det där. Allt ska man gnälla också över att helgen är slut. Som vanligt.

I Lördags vart det sovmorgon, finally. ( 8,30) efter tiiiidiga mornar. Jag är inte van vid att gå upp 5, halv 6. Jag har latat till mig och brukar stiga upp strax innan 7 annars när det är skola, när man börjar 9. Men det är kul på praktiken och det har bara gått bra hittills. Har bara fått bra feedback iallafall så det känns också bra!

Till veckan blir det att börja med vfu uppgifterna, tjohoo eller nått. Blir kul att göra dem, men det blir aldrig som man har tänkt sig har jag märkt :) Sen ska jag summera allt vi gjort, reflektera över det, varför blev det så, varför blev det si. HUR ska jag veta det? Som pedagog ska man visst kunna sånt har jag hört.

Igår var det 40 års kalas, Kusinen fyllde 40!! Hujjamejjen vad alla ska bli "gamla" hela tiden. Själv så blir man ju inte ett dugg "större". Eller hur det nu va.
Och idag har vi varit på 2-års kalas och fått ännu mera tårta :) Sen åkte ju några iväg på gympa efteråt, hurtbullar! Hoppas de plockade lite äpplen för mig med. det behövs!!

Imorron ska jag GYMPA! om inget annat inträffar vill säga.

Nu blir det potatisgratäng tror jag, om inte kocken har ändrat sig igen i matväg.. det märks!




- Kärlek

Summering av helgen!

0 Läs mer >>

Nu har jag försökt i 2 dagar med " att ikväll ska jag minsann lägga mig tidigt!". Ja, och hur har det gått? Sådär va, om inte 23,00 räknas som tidigt?.. tveksamt.

Inne på 3.e dagen på praktiken, har inte börjat med mina monster uppgifter än. Började kolla efter material idag iallafall så att det finns grejjer till våra framtida "experiment". Man kan komma väldigt långt på oljekritor, vattenfärg, kottar och lite fjädrar. Fantasin har inga gränser, förutom hos mej då som är såå kreativ... hmm.

Har insett att det kommer bli kalasat 3 ggr denna vecka. Först igår i vårbo, sen på lördag för kusin Micke som blir 40 (gubbe?!) och sen på Söndag i Baggekärr. Trevligt trevligt. Det där " nya livet" som skulle vara så nyttigt får vi börja med någon annan gång. Men det känns bra att folk tror att jag tränar varje vecka iallafall. :)

Nu blir det stallet! =)


 
       Unik lyssnar på mitt eviga tjat :) saknar min gode lyssnare!

Mitt i veckan

1 Läs mer >>

Grundade inför helgen med att skriva en 7,5 poängs tenta på morgonen, härlig värre. Kändes skönt efteråt iallafall, blir man av med det en stund. Fast vägen till tentan var dock lite krokig :P Började med att vara sen iväg till Åtorp där jag skulle möta Helena men hon hade också vissa "snöproblem". Tur ibland med privat traktor och plog som får ploga ut en till vägen, sen vidare till örebro lite senare än planerat, men änsålänge lungt. Då, efter Kvistrbo hamnar vi efter en plogbil som inte tänker flytta på sig förren vid E18 så där åkte vi i snigel fart på led alla stressade människor.

Vi skulle ha gjort som helena sa, kört om alla jäkla bilar med den lilla bilen medans jag höll upp en stor skylt i fönstret ( VI SKA SKRIVA TENTA!) Det hade säkert gått hem hos alla ;)
Men vi hann iallafall, något stressade men dock itid. In skriva tenta - ut - hem.

Blev en förmiddagsfika i Vårbo direkt efter tentan, passade bra. Men vad som mest imponerar mig är att min lilla bil orkade upp för garageuppfarten, helt otroliiigt. Min lilla söta bil till pappkartong.

Sen blev det till att fira Linneas 18-års dag i Strömtörp, med vin och pizza. Sen vidare till statt och Neverstore som var helt otroligt bra liveband.

Lördagen höll jag mig inne, förutom när hästen skulle ha mat, men det tog emot att gå ut. Främst  motvinden dock. men idag är ja så trött på snö, kanske beror på att ja fastnade i en 2 m hög snödriva när ja skulle ta ut hästen. " det här går aaaaaldrig att ta sig igenom med häst" ack ja, hästen gick, Maria fastande i snödrivan och blir översprungen av hästen. Ghhhrrr..  Ja tänk om man hade haft 4 ben då hade de visst gått bra!!
Sen fastande jag i staketet till hagen då höll Maria med sitt tålamod på att explodera!!..

Nog om det, nu blir det stallet, sen vänta in Rally(bruden)karln som kommer skryta så om sin vinst :P

Imorron börjar praktiken!! 5 veckor igen, I like.



 Tack för den här helgen!



        
  Nöjd med frisyren iallafall... :)


 - Kärlek

Hälja snart slut då.....

4 Läs mer >>
När man egentligen borde tentaplugga!!

Alltså, jag är inge vidare bra på det här med ordning och reda, självinsikt och planering. Finns det någon kurs i sådant tro?

Men det bör nämnas att jag varit uppe sedan halv 8 och pluggat, alltid nått. Tycker att det är intressant att vi i höstas läst om det här med linjär inlärning, behaviorismen. Mycket med utantillinlärning och att man staplar kunskapen på varandra - det lättaste först och sen fortsätter med det som anses svårare. " Eleven är ett tomt kärl som ska fyllas på"... Och det lärde vi ju oss att det inte var en vinnande metod. Utan att eleven ska få reflektera, diskutera m.m.

Alltså - Behaviorismen ÄR inte bra. punkt. Ja men vad håller vi på med nu. Jo Linjär inlärning - bara mata in med massa kunskap - utantillinlärning. Som en av lärarna påpekade, " är det mindre värt att slå upp kunskapen i en bok än att kunna den utantill". Delvis tycker jag . Klart man måste ha en grund att stå på, inte kul att behöva säga till alla när de frågar och diskuterar. " nä men vänta jag ska bara slå upp det här i uppslagsboken och lagboken först.. kommer snart"... visst inte så bra.

Märks det att jag tycker tentaplugget är träligt?? :P Visst, detta påminner mer om de prov man hade på högstadiet och gymnsaiet, utantillinlärning - mindre men fler frågor än de från pedagogiken - STORA men få frågor. Både bra och dåligt.

Vi ska ju som förskollärare ha lite kunskap om allt på ett väldigt brett område - inga ämnes lärare här inte. Så detta innebär att vi ska veta lite ( vad det nu är av allt vi gått igenom!!) av allt, de mest centrala punkterna ( VILKA??). Det är fåglar, däggdjur, is -vatten , vygotskij, insekter-småkryp, växter, knoppar, träd m.m ujja ja. Har säkert glömt något.

Men NOG med gnäll. Dags att grävs ner sig i alla böcker och anteckningar igen då. 

lite frågor vi har bl.a . " vilket vatten är tyngst ( har högst densitet) varmt eller kallt vatten? :P
vad är skillanden på landbris och sjöbris?
Hur bildas ytspänning på vattenytan?
Vad har vatten för speciella egenskaper?...

  Ni förstår kanske att jag blir tokig :P


VFU möte i e.m. blir skönt det med ännu en pluggpaus!



Updat:

Slutbetyg för PDI1 Ht09  VG!!!

Guu så gött!!!


Vad mycket annat man ...

1 Läs mer >>
Haft en seg och alldeles för onyttig helg. fast det kan man väl få ha ibland kanske

Fredagen kom och gick. Minnet är lite suddigt om vi säger så men jag hoppas jag hade roligt ;P ( uppdateringar mottages ej!)  Jag kom ju dit och hem iallafall. Avslutade  iallafall kvällen med en pommefritelåda som jag älskar så! men vad gjorde Maria med den, jo gav bort den! Och inte var det till bättre behövande heller, det vet jag! ;)

Lördagen blev seg, men med smörgåstårta, trevligt sällskap och ett ovanligt Lördagsnöje, som att lägga pärlplattor. Men det är väl kul att göra något ovanligt för en gångs skull:p

Igår va det segt med, men det blev lite dans med Ebba som högt och tydligt förklarade att hon skulle lyssna på "atta däj!" ( lilla snigel akta dej) Hela tiden!! varvade med lite Larz kristerz imellanåt. Inte undra på att man är som man är.

Nu är det bara att ladda inför skolan igen då, e.m. pass i 2 timmar, tjohej. har insett att jag ligger SÅ efter i min planering ( någon som blev överraskad?). Tenta snart och det känns inte bra!! Men sen blir det iallafall Praktik igen, den diggar jag mer. Vem sa att allt skulle vara roligt och LÄTT hela tiden??... jusste.

Nu mat, sen skola!


- Kärlek

fast något positiv är väl att jag har klarat av min första 30högskolepoäng!!! :) En bit påväg! 


  <3<3<3

Ujja

2 Läs mer >>
Peppe pepp pepp!

Bra dag idag. Började med att jag fick se att jag klarat hemtentan! VG på det! ;D Tjohoo '
Fortsatte med en flum lektion om förskollärarrollen, didaktik och annat sådär lagomt kul. Avslutade med en bildlektion på 3 timmar, måla på ägg och göra små fåglar av tallkottar. De ni! Nyttigt för mej som är så otroligt Okreativ så det är väl bara bra att jag får pyssla...

Imorgon har de lagt ett e.m. pass, jag gillar inte det. Men får sluta 15,00 iallafall så lärarna är väl inte helt emot oss ändå. Sen blir det hem och tagga inför Thyreos.

Mina vänner imorgon ÄR:
                                                                                                                         
                                                                            




- Kärlek

Men vi börjar väl tag...

2 Läs mer >>

..iväg åt alla håll!!


Har inhandlat en sprillans ny telefon. Hade lagom beslutsångest men det blev tillslut den här. Sony ericsson W995. Nu blir det vatten och bröd resten av månaden-- i några år.

Har också klippt av mig håret idag, endel av det iallafall. Skönt att bli av med allt det slitna och lite till. Kul att hon styla det så att det blev lockigt, vilket det är i vanliga fall ( innan jag plattar det som en tok), kanske var en pik om att det är fint som det är. Eller nått sånt.
Tog en tur på stan, hitta ett par snygga byxor för bra pris och lite småsaker på H&M. Så nu blir det verkligen fattigt ett tag, men kul hade jag medans det vara iallafall.

Nu återstår bara pluggandet, stallet och sen Tacos ikväll. Fotbollsmatch mellan Arsenal och Liverpool då. Kul att sitta imellan två som håller på varsitt lag, NÅGON kommer bli ledsen ikväll. :P


- Kärlek


Regnar pengar

0 Läs mer >>
Jag har inte tid att vara sjuk, jag orkar inte vara sjuk längre och jag vill veta hur det gick på hemtentan!! För äre kört på den så har jag en trevlig helg att se fram emot 19-22 februari. Tentaskrivningx2 och ingen utgång :( Visst är jag positiv nu..

Men men.. bara att vänta och se. Ush.. magsår OCH förkylning.

Har SÅ mycket att läsa och anteckna, ( jaa, det är lite synd om mej iallafall) men det får vara tills imorrn, hoppas bara jag har återuppstått då. Jag försöker vila mig iform men det går ju sådär. Så härligt med endel lärare som helt anser att det är mitt problem om man missar skolan, fast, det är ju mitt problem men just nu är jag lite martyr så allt är jobbigt  ;P

Nu blir det mera viiiila, snorpapper och te och en film på det. Tjolahopp!






  Populär bild men den speglar ju hur det verkligen känns iallafall... :)

Förkylt och ännu jävl...

1 Läs mer >>

Nu får det väl ändå vara nog?! jag tror aldrig jag har sett såhär mycket snö på en och samma gång.

Jag är så trött på snö så jag vet inte vad. jag fick skotta mig in i bilen imorse, jag KÖRDE FAST med bilen i en igendriven allé. Jag tog mig loss själv från drivan och backar bak ( dyngstolt för att jag tog mig lös själv) och FASTNAR i en annan driva! Jag knövla en stund men gav snabbt upp. När allt hopp höll på att ta slut så dyker en stor och röd traktor upp i horisonten. Där va han min räddare i nöden.. Kent.
Poff så var jag uppe och lös ur snödrivan och puttrade sakta hemmåt på den alldeles för snöiga vägen med drivor som min bil precis klarade sig över. ( jag vet, min bil är en totalt värdelös vinterbil!).

När jag kom hem fick jag SKOTTA mig IN i stallet. Möttes då av en snödriva?! I stallet.... Notera, I stallet!.
Sedan höll jag mig inne tills det var dags att skotta fram bilen tills imorgon och köra ut den på gårdsplan. ( Måste ju iallafall öka chansen att jag ska kunna ta mig ut överhuvudtaget i morgon) Då kör jag fast IGEN på vår egna infart. Jaja.. hämtar mamma som jag tycker är absolut inte bra på bilar, speciellt inte i nått sammanhang som inkluderar snö OCH bilar. Men ve mej, hon säger bara " jag prövar själv" sätter sig i bilen och tråklar lös bilen. Samtidigt som hon nästan tar kål på mitt avgassystem. ( hejja rally bilen).
Väl mallig ska hon rätta till bilen och POFF så sitter hon i nästa driva. Fast... väldigt fast. Med varsin skyffel står vi där o skyfflar o skyfflar, o bilen sitter fast. Då uppenbarar sig en manlig person och säger sig åsikt. Vilket vi redan förtydligar att vi redan testat allt. Mannen knuffar lite och ger någon, för oss, fjantig instruktion och ja... Där va vi lös. Varför ska det alltid ( nästan) krävas en karl för att det ska fungera?? varför???

Nu har jag fått nog, hoppas att vi kan ta oss till skolan imorron. Men vad ska man göra, är man insnöad så är man. Och som Helena sa, Inte riskerar vi livet för att ta oss till örebro.


Tack o hej!


- Kärlek


Ja, och jag kan göra världen bästa tacopaj. Såäre. Men inga garantier lämnas.



Ibland ska man ha tur