0 Läs mer >>

Men jag tror att jag är klar med pluggandet?! Har 10 sidor kvar i en lättläst bokjävel iofs men det hinns!...
Kul att man ska redovisa sitt arbete självt imorrn, lagomt roligt men vad göra?

Nu ska jag upp o mata min häst, sen får jag se vad det blir. 



  kajsa

Promenerat med hunden också in the forest. Nått positivt var ju att  kajsa inte behöver bada på ett tag...


God E.m.

Otroligt..

0 Läs mer >>
Jag blir så omotiverad till att plugga när solen skiner och vädret är perfekt. Men trots det så har jag inte gått ut än.. Men jag ska.

Blir läxböcker fram till 11, sen drar jag mig utåt :) Mooot solen.

Hemmaplugg idag och seminarie imorrn, "ledig" ( hemmapluggdag!) fredag. Helt okej.


Hoppas Åsa fick med sig en sittdyna till skolan idag!





- Kärlek


OBS: schemaändring! Promenad först ( avklarad!) Plugg NU... tjoho

Jävla väder!

0 Läs mer >>
Vilket gör mig otroligt seg i huvudet ( mer än vad jag redan är vanligtvis).

Förts seminarie 8-10, sen en häärligt håltimma på 3 timmar (!!!!!!!!!!!) sen föreläsning i 3,5 tim. Fast fick lite pluggande gjort sen tröttnade jag och tog en promenad i nått villakvarter och lite längre. Hade turen att hitta tillbaka iaf :)

Första föreläsningen om eleversdelaktighet? med Elisabeth Arnér var så otroligt intressant. Eller hon fick ALLT att låta intressant och vilken inlevelse. Inte ofta de får stående ovationer föreläsarna men de fick hon av några.
Fick trevligt sällskap på föreläsningen också vilket var roligt. och bjuden på choklad, snacka om välbehövligt!

Nu har jag nattat min häst iallafall, nu ska man bara vänta in Mekare-mupp och sen ta kvällen.



Go kväll!

Skola all day long

1 Läs mer >>
Vad roligt det är när man inser att man ska ha läst en massa litteratur inför seminariet imorgon! Yeaj..
har iallafall börjat, endel avklarad MASSA kvar. bara o läsa läsa läsa, sen skriva lite minnesanteckningar. hejja hejja.

Sitter och läser ett gammalt examensarbete just nu, intressant så det är ju tur det. Bra med lite ideer inför ett eget kommande arbete.

Att det ska krävas 35sidor för att förklarar att samverkan mellan föräldrar och förskollärare är viktigt inom förskolverksamheten är väl lite väääääl. Hallå, kort och konsist TACK!

Sen läsa min grupps vfu uppgifter och skriva kommentarer och diskussionsmaterial. det får bli senare. Det hinns! Hoppas jag. Har haft kaffepaus nu så snart blir det back to reality. Men som enligt Guy Karlungs förläsning så är det bara nyttigt med en paus imellan pluggandet, så får den tidigare informationen tid att lägga sig ( eller försvinna ut genom andra örat! ). Hoppas hans teori stämmer eftersom de går efter den även på lärarutbildningen. ( med VFU innan tentan!) jaja, det märks.

Blev en ridtur igår i regnet, välbehövlig för båda parter. jag kan dock inte rekommenrdera att prata i mobiltelefon och rida på en oframkomlig stig samtidigt. Det hela kan sluta i att man rider vilse.. Eller lite åt fel håll kanske man kan beskriva det också ;)

men vi kom hem, hela, rena men ack så blöta!

Nu, plugg. Sen Ännu mera plugg!


 ha en bra dag!





Har drömt 2 nätter irad att jag åker och kidnappar hem min häst.
 vad kan det betyda?

Plugg va

0 Läs mer >>



"Ibland när jag tänker på förskollärareyrket ser
jag jätten atlas framför mig.
 ( jo jag vet att han är man och de flesta förskollärare är kvinnor men iallafall)
Atlas förekom i den grekiska mytologin och var den som
 bar upp himlavalvet på sina axlar.
Det mesta hängde på honom helt enkelt."

Helena Ingvarsdotter, Chefredaktör, Förskolan nr.5 2009





Men jag är rätt stark...

1 Läs mer >>
Jag vet, barnbaciller är rent av livsfarliga! Jag känner att jag har valt helträtt yrke.

Har lyckats plugga en liiiten microskopisk stund, flöt på rätt bra till en viss Andreas försökte smöra på mina anteckningar istället för på sin macka, då gav jag upp. Men än finns det tid till plugg, lugn o fin. Har ju hela Lördag kväll och så heeela Söndagen på mej, det är luuugnt. ( försöker jag intala mig själv).. :O
Ja och såklart hela söndag natt också ( inlämning kl.08,00 Måndag morgon) så som sagt, det är lugnt.  

Det ordnar sig!

Imorgon blir det sista dagen på VFU:n. Ska försöka ge mig på att baka nått tills dess också. men vad? Inte kladdkaka iaf för det åt de förra fredagen. Så kul och gå till kl.5 en fredag men det är ett måste, då kommer vi hinna klart också med vårt möte om VFU:n så det är bara bra iofs.
Sen kommer jag ju tillbaka v. 47-48 så vi ses  snart igen :) Eller om jag ska spara bakandet till dess? Annars är det ju gott med kaka x2.

Nu ska jag slänga mig i soffan och försöka och inte vara så bitter. Blir nog rätt lätt när man ska glo på en viss Brad Pitt i 2 timmar, I like! Det kan man kalla humörhöjjare. Sen slänga sig i duschen och fräscha till sig och kanske plugga igen. Vilken varierande dag jag kommer få idag.

Mot friskare tider!


  - Kärlek

Komma att påstå att min kaffebryggare är jobbig att koka kaffe i, det är höjden av fräckhet. Spec. eftersom den var så "dyr".
- "Jasså så billig kaffebryggare! Jaha så det var utbyte av tjänster kanske, sånna där tjänster vi inte kan erbjuda förstås." / A

 Ingen kommentar...





Bitter dag:3

3 Läs mer >>

Det är en omdiskuterad fråga. Det skulle nog t.o.m. kunna bli ett debattämne om man ska vaccinera sig eller inte.
Även om man inte SJÄLV vill ta influensavaccinet för sin egen skull så kan man ta den för alla andras. Nu tillhör ju t.o.m. min kära bror en riskgrupp så det är ju inget att ens fundera över. 

Sprutan är GRATIS och vad tar det, 2 min? knappt. Man kan reagera efter att man vaccinerat sig med att få lättare, LÄTTARE influensa symptom, det är väl det värsta som kan hända?

          

Så i november blir det en tripp till pilgården mellan 14-16 och en spruta. Klappat och klart.

Hur gör alla andra?..

Just nu är jag inte så orolig över att få influensa eftersom jag redan är genomförykld och då är risken mindre att man får influensa, just nu. Virusen konkurerar väl ut varandra eller nått. det är väl det enda positiva med förkylning som jag kan komma på just nu.

Nu blir det sängen igen, sova och kurera mig och vara bitter över en förlorad VFU dag. Nya tag imorrn.. eller i övermorron. Även om jag hade orkat med idag så hade ju också det var egoistisk att gå iväg och smitta alla andra. eller?.. Jag tänker så så blir iallafall jag lite mindre bitter.. ;)


  - Kärlek




Att sticka eller att ...

2 Läs mer >>
Samma visa varje gång. Konstigt alltså.

Har inte gjort nått nyttigt alls i helgen. Kan ju delvis beror på att jag är genomförkyld men ändå. Konstigt att jag vill göra som mest när jag inte orkar.. varför? Jag vill RIDA, STÄDA (otroligt jag vet), Hälsa på min häst!, PLUGGA ( oxå rätt otroliiigt). Har iallafall organiserat alla skolpapper och arbeten i en pärm så jag vet vart jag har det, nu ska jag bara läsa mig hela skiten också. Det är nästa steg.
Beställt ännu mera böcker också, tjoho. Pengarna bara flyger iväg.

Sista veckan på min VFU nu, sen är det back to reality, tråkigt nog. Tenta paniken börjar komma, hur i helvete ska jag klara detta?! Under har ju skett förut så, kanske så. Bara o börja plugga nu snart, efter att VFU uppg. är klar också. hejja hejja! Jobbar bäst under stress men iaf.

Men om jag ska vara positiv så har jag det jättebra på praktiken och ALLA är jättesnälla och hjälpsamma. Min handledare är väldigt bra måste jag bara tillägga! perffa A-L :) Har fått jättemycket material att läsa till min uppgift och lite andra papper m.m. skitkul. Men det blir ju att jag sitter och läsa massa annat som är roligare än demokratiuppdraget måste ja ju säga, men men. Jag SKA ta mej i kragen. Snart. Barnen är jättegulliga och alla lillgamla kommentarer man får höra på en dag, helt otroligt. Så det är bara kul annars. Och alla fråga om det känns som att jag valt rätt och om det verkligen är det här jag vill göra osv. Klart det är det, just nu. Annars skulle jag inte göra det. 
 
övrigt så..
måste även iväg och shoppa nån dag. Vinterjacka, joggingskor, stövlar? ( vill vill vill). En annan dag så.

Nu ska jag knalla upp och borsta min häst och ge han massa mat.

Hur vore det om älgjakten vore slut så man får umgås med folk igen. Hallååå..


       - Kärlek




 Min lille (vrånga, ensiva, feta) plutt, saknar dej!



Hälja snart slut

1 Läs mer >>
Fast när man vaknar kvart i 6, jättepigg så börjar man inse att tidiga skolmorna börjar bli en vana :P
Men då äre gött o bara vända på sig, puffa till kudden och snooza vidare.

Idag har jag inte gjort något nyttigt, bara slöat och varit allmänt lat. Rätt gött de med faktiskt.
Men ikväll blir det mary Kay party och träffa Elin o Åsa! Det var ju ett tag sen. Att vi måste plugga och hålla på så att vi inte hinner träffas, onödigt alltså.

I dec. blire ju Magnus Betnér och traditionen fortsätter :)

Och På fredag blir det Martin Stenmarck och tjejkväll, inte illa det inte.



Trots vissas protester så ÄR ju faktiskt Martin Stenmarck SNYGG. Det är ju ett faktum. Så äre. 



- Kärlek 



Finally Sovmorgon

2 Läs mer >>
Men jag FÖRSTÅR! Skoljuridik kanske är min grejj ändå?!..

Kanske ska satsa på att bli rektor trots allt, finnemang!  Hoppas bara flytet håller isig tills ikväll då uppg. ska fixas. :O Det gäller bara att fortsätta att vara positiv.

" man måste inte alltid lyckas men man måste visa att man har försökt" - skolchef

Kloka ord.. tack!


Allt bra förutom att veterinären sa att min häst är för gammal. Ge sej!! Då tänkte jag säga att hennes hund va ouppfostrad men näää... struntade i det. 


- Kärlek


 



 

Otroligt!

0 Läs mer >>
Nä men det är lugnt, jag har bara hyperventilerat 3 ggr än sålänge. Fast vad ska jag göra? Som läraren sa, " du får göra det bästa av situationen".. tack!

Jag ska stämma bokus för sen postgång! eller att man kanske skulle kolla boklista lite nogare nästa gång. hmm

Idag styckas det ko hemma och huset är fullt med folk! arbetsro? pluggro? bara o ge upp o ladda inför en kväll o natt istället. Sova kan man göra nån annan gång.
Snart kommer förhoppningsvis vet. o kollar min häst, eller snarare kollar tänderna. Kan bli intressant o kolla i den munnen, argsint häst :P nejdååå.

Nu har jag snart skrivit ut ALLA papper så nu ska jag knalla hemmåt till folket igen.

- Kärlek

Panik!