0 Läs mer >>
Jo tack.. min lilla lätta förkylning avancerade snabbt till att bli en fullt utveckla influensa. Det är vad jag tror iallafall, har inte varit till herr/fru doktor då febern nu är nere på rimlig nivå igen. Jag är ju annars en sån person som hyffsat ofta får en förkylning så jag tänkte att det ska ju gå ändå, lite alvedon, nässpray, acetylcystein så löser sig det här. Åh nej, inte denna gången. Kan ju säga att först igår kväll så intog jag sittande läge i soffan igen, och idag så är väl febertermometern och jag nästan kompisar igen då den har trugat sig ner mot 38 strecket. Så att jag har bott/bor i princip i tvsoffan ellr sängen, så är det nått så vet ni vart jag finns!!
 
Nu när jag tillslut också blivit vuxen och börjar förstå arbetslivets olika regler och ting så började jag fundera på Karensdagar. I Måndags kändes det som att karensdagar skulle man ju kasta iväg någonstans, eller? Det känns oftast som att många går iväg och jobbar fast de egentligen inte borde, för att de vill slippa karensdagen, för det påverkar ens ekonomi. Nu är inte jag en av dem som hela ekonomin rasar för för en sjukvecka MEN självklart påverkar det! Läste ett förslag från socialdemokraterna om att slopa karensdagarna inom förskola och även äldreomsorgen, rimligt förslag kan jag tycka men det är ju alltid någon som misstycker så för väl se hur det går med det ;)
 
 
 http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Goteborg/Parti/Partikongress-2013/partikongress/Goteborgs-motioner/-/Slopande-av-karensdag-for-forskolepersonal/
 
Känner att det kan bli en lång utläggning om detta så jag stannar nog här ;P Nu mer alvedon!!

Influensatider

0 Läs mer >>
Att bli sjuk på helgen.
Får absolut inte bli "såsjuksåjagintekanjobba" på en vecka. Då vi redan har vikarie och vikariepolen inte har några vikarier! Det är ju för roligt....

Så jag passar på nu i helgen att hosta och snora så mycket jag kan, så att jag är frisk tills på Måndag igen. Eller?!....

Lånade ut kameran till något mindre fotografer !
 
 
 
 

Bra timing!

1 Läs mer >>
medryttarhästen?!!
 
Hästen som jag var och kollade på i höstas, som tänkt medryttarhäst blev  det inget med. "Provred" 2 gånger, ena gången blev/var hästen väldigt halt (hovböld) och andra gången kändes inge vidare heller. Med den stora anledningen var väl att det kändes så bökigt, då det var 4 hästar och flera stycken tjejjer som red på alla hästar lite när och var. Och just det där när någonting går sönder och det kan bli tjafs. Som den stod i medryttaravtalet, " att du ska hantera hästen och sakerna på ett hästmannamässigt sätt" och "har du sönder sakerna med flit får du betala annars inte". Kände att det kunde bli lite tjafs ifall det händer något, då det inte är min egen häst!
 
Sen kändes det lite som att betala för att få jobba, då det krävdes endel från mig som medryttare + att jag skulle betala en månadssumma. Det hela stämde inte ihop med min vision då jag själv, när jag hade häst var oerhört tacksam över den hjälp jag fick, med ridning mockning m.m. och jag skulle aldrig komma på tanken o ta betalt för det av den anledningen att det är jag själv som har skaffat hästen och det är ju jag som sätter mig i situationen att inte hinna med den i sånnafall. Det är mitt problem att jag inte hinner med, då tycker jag att man ska vara tacksam för den hjälp man får! Sen blir det en annan situation ifall någon verkligen ber om att få rida, då kanske den skulle få pröjsa en liten summa för att få "låna" hästen, det kan jag förstå. 
 
Någon skrev på ett "hästforum" att för henne är det självklart att en medryttare betala för sig då man låna ut sin häst till någon annan och att man ska ta betalt för "slitaget" som blir på hästen. Jag kan tycka att det låter som att man lånar ut en bil istället för en häst. En häst måste och behöver röra på sig!
 
Det var mina tankar om medryttarhästar, alla tycker självklart olika men jag hoppas hitta någon med liknande tankar som jag själv :)
 
  -Kärlek!
 
 
Förstår inte VARFÖR jag tänker på Unik när jag läser Mulle!?  :) 
 

Vad hände egentligen ...

0 Läs mer >>
I vardagen, som i vanlig ordning går i full fart på jobbet så är det underbart med några små guldstunder lite här och var. Som idag, efter en förmiddag full med bus och stök så stannar två barn upp och den ena utbrister " Jag älskar dig Nora!.." och så kramas de en lång stund... Marias hjärta smälter...


Guldstunder

0 Läs mer >>
Nu vill jag inte vara den som gnäller, eller den som lägger sig i andras liv MEN ibland blir jag bara så trött på folk! Har funderat många många gånger på att avsluta mitt facebook konto bara för att jag blir så trött på folk som bara gnäller, då det är synd om dem eller när det har varit superduper duktiga och fixat och donat (som många andra också gör dagligen men inte skryter om!!)
Självklart finns alternativet att rader dessa "vänner" så jag slipper se det men ändå är jag lite nyfiken på vad de gör och tycker och tänker så det har jag inte gjort än. Men irritationsmomenten för denna gången är en människa som väldigt ofta uttrycker sig så att man ska tycka synd om denna. Att något är för dyrt, för besvärligt osv. MEN saken är då den att den har valt en livsstil som gör att det blir bökigt och dyrt och att man då blir beroende av andra, släktingar vänner osv. Jag förstår att livet kan vara kämpigt, men att utbasunera hur jäkla synd det är om denna, och bara gnälla på allt annat än att se sin egen del i detta, är väldigt irriterande att läsa om. Så vem vet, Maria kanske går loss på "radera" knappen på fejjan sen, så JAG slipper bli irriterad...

Sen självklart är facebook jättebra gällande andra saker som att hålla kontakten med gamla vänner, släktingar m.m. Såklart har jag också gnällt/skrytit/visat mitt liv på fejjan med, men jag försöker inte göra det för mycket, någon gräns tycker jag att det ska finnas. Men att ta i och tala om att man har " gått upp 5 imorse, gått långpromenad med hunden, tvättat bilen, städat hela huset, varit barnvakt åt syrrans 73 barn, kollat på alla mina favvosprogram, hunnit hälsa på svärmor och köpt med hennes ääälsklingsblomma, varit på gymmet och kört 12 svettiga pass och sedan avslutat kvällen med att laga sambons favoritmat och MYSA i soffan" tycker jag är bara för mycket!

Nu har jag gnällt och skällt av mig, hoppas på ett gladare inlägg nästa gång ;)

Beroende