0 Läs mer >>
Inte att jag har slitit järnet i veckan men jag vill hemskt gärna ha helg, nu.

Idag har jag målat en groda! Visst låter det Spännande! :P Den finns att visas här hemma om någon är intresserad, en groda skissad i blyerts... woooow. Direkt efter att bildläraren säger " Ni behöver inte kunna måla BRA men ni ska kunna MÅLA på ett BRA sätt" så går hon fram till mig och min fina gubbe och säger att skissgubbar ska minsann inte ha gällivarehäng. Men grodan blev visst bra.

Annars har det inhandlats en vinterjacka och hästmat, så lite produktiv har man ju varit.

Imorgon blir det att plocka kottar och försöka hitta något att göra en Spindel! av. Nä, inte ens värt att fråga :P Inte nog att vi ska leta rätt på spindlarna ute i snön och skogen, vi ska också kolla på de små fulingarna med mikroskop, SEN ska även måla av dem och sen BYGGA dem tredimensionellt också! De ni! 


Nu blir det att läsa om övervintrande fåglar, det blir nog en bra godnattsaga.


- Kärlek

Bara att vänta på debatten, vilka reaktioner kommer det bli? ujja..







Helg snart?

0 Läs mer >>

Jo, abtronic kallas visst träning för lata. men det har jag provat nu, nivå 2 och jag studsade nästan i soffan. Ajajaj. Mamma provar nivå 12 utan studs.....

                                                       
                                                Såhär ska vi se ut innan sommarn.. jajjemän!

Idag vart det sovmorgon, ÄNTLIGEN! Fri från skola en dag och nu helg, gött dä! har varit och handlat ett skissblock och pennor inför vår läxa nästa vecka. Ska måla av lite saker som vi har hemma. Känns som man är tillbaka i mellanstadiet igen, men det är lagomt det. Igår var det bild, då gjorde vi snöflingor och olika kort med snömotiv. jag fick aldrig till min snöflinga jag skule klippa ut, efter 5 försök gav jag faktiskt upp... Jag är inte vrång inte. 

Två ut klassen gick ut och målade på snön?! med vattenfärg. Lite coolt faktiskt, det var meningen att det skulle se ut som en död uggla som kraschat med massa blod runtomkring. Konstverk kanske?

Idag har det shoppats, skissblock och gulliga barnkläder m.m. Tilllsut fick vi blunda och gå ut ur affären, annars hade det blivit dyrt, eller så hade vi aldrig kunnat bestämt oss :P Vi avlsutade med Donkan, lunch måste man ju ha.  Sen blev det "Söndagsfika" hos Elin. Blev även bjuden på mat, tack tack! Eller bjuden, påtvingad mat men jag äter jag, mat måste man ha.

Är hundvakt och jourhavande "hästutagare".. Har bara i uppdrag att mocka och ta ut småhästarna, men det räcker gott det.

Nu blir det kvällsmat!


- Kärlek

Träning för lata

4 Läs mer >>




  Cilla..



   Djurvän?!...



  Godisgris!



   Pållen..


 Det va tider det



  Ja, alla gillar vi ju olika hästkrafter..



  Gamla, roliga tider..



Party..



Spanar på snygga "hästar?" på Segersjö.

Lite bilder, gamla so...

1 Läs mer >>

Igår var det första dagen för oss NOS:are. Visst låter det fjantigt men det står för ett ännu längre jobbigt ord som; naturevetenskaplig omvärldsorientering. Igår blev det en heldag vilket vi gamla PDI:are inte var så vana med men vi klarade det trots allt :P

Vi fick träffa våra nya lärare och fick en liten introduktion och föreläsning om Dan Andersson och en av hans dikter. Sen blev det 3 timmar bild med babsan. Från att ha gått pedagogik i ett halvår så blev detta en omställning kan jag säga. Mycket roligare ( änsålänge) och roliga lärare. Ser ut att bli ett roligt år framöver.
Visst kommer det bli jobbigt att det är fler dagar man får åka, men det fixar vi. Med risk att vi får blodpropp av att sitta still så länge men DET SKA GÅ! ;)
Tur att vi är 2 ( ibland 3 om vår blivande mattelärare ska med ;) som samåker iallafall, blir lite roligare så och skönt att inte behöva köra varje gång heller.

Nu, idag ska jag börja mitt nya liv. Eller, jag ska börja motionera liite mera, för det här går inte. Utan en häst att rida på och som håller magmusklerna i trim så vet jag inte hur det blir. Det innebär ju att jag MÅSTE träna.. inte bara rida :P

dags att sätta fart, halvdag i skolan (13.16) idag, lagomt det.  Ledig fredag iallafall :) Gött dä!


                                  
                 Ge mig sommar, ge mig sol, ge mig snygga hästar på Segersjö!

- Kärlek


"Att gnälla är som att sitta i en gungstol,

du har visserligen något att göra, men det leder ingenstans!”

- babsan

Tisdag och halvdag

2 Läs mer >>
Jag har lite svårt att bestämma mig för om detta var nått att ha? Godis eller skit? Åsikt någon?

jag sitter och inväntar en härlig träningsvärk, det är sådär lagomt kul. Har varit iväg och spelat innebandy och lite fotboll i gympahallen med grannarna och några till. Känns bra att man inte är så bra på bandy och hel KASS på fotboll. Men jag fick iallafall rör på mig, känns bra det även om mina ben kanske inte känner sig så hurtiga just nu. Blir gött imorrn när vi ska iväg på "kärringgympa".

Imorrn börjar nya kursen, ska bli kul. Tills uppgifterna ramlar över en iallafall. Nu blir det åtminstone en kurs mot min inriktning, med naturkunskap och lekar och lite vygotskij tror jag också. Och vem fan är Vygotskij tänker man då, jo han är en snubbe, jaa, som har något med pedagogik och det sociokulturella eprspektivet att göra. Precis.. självklart!

Men nu ska jag äta upp tårtan från igår, missade ju mammas jordgubbstårta. men det blev kalkon och annan gräddtårta med lite raffigare färg, funka fint det med.

Sen blir det kvällsmat och sega lite innan det blir Måndag och nya tag igen...


- Kärlek

Ny design igen...

0 Läs mer >>
Nu har jag finally skrivit ut hemtentan. Gjorde det igår redan men fick se några fel så det vara bara att rätta om och skriva ut igen... men nu hoppas jag att allt är rätt. Iallafall i referens väg.

Nu har man gjort sin första hemtenta iallafall och insett att det TAR SÅN TID! Det gick bra de två första frågorna, då var man något så motiverad och pigg, sen blev det bara flummigare o flummigare. Mot slutet så blev det väldigt mycket " nä jag vet inte alltså.. nä.. jag bara skriver.." och " nä nu måste jag förhandsgranska...OJ så mycket de blev!"  Men vi hade ju rätt roligt ändå :)
Kan ju säga att jag sov gott inatt, detta var en psysisk ansträgning kan man säga... hujjamejjen!

På kvällen blev det pizza, det var vi ju värda tycker jag!

På Måndag börjar vi ny kurs och det ska nog bli väldigt kul. Hoppas jag ;) Det låter roligt om man läser schemat iallafall. Det märks.

Nu blir det kaffe, sen iväg till Örebo, sen äre HELG!


- Kärlek



Utskrivet och klart!....

3 Läs mer >>
Jo det är tidigt och jag kanske är liite efter i min planering redan men jag måste bara få kladda ner detta!:

JAG FICK VG PÅ DELKURS 3!!!! (PRAKTIK + SKRIFTLIGT!)

Jag är bara bäst idag också! ( jo jag är rätt ödmjuk egentligen;) Känns skönt att ha med det till opponeringen idag, för det behövs!



- Kärlek


God morgon!

2 Läs mer >>

´Nu är det KALLT! Visst är det fint när solen skiner och snö gnistrar och MAN KAN VARA UTE. Nä, nu är det bara tråkigt för inte går jag ut frivilligt i detta. Tillskillnad mot de som är ute och jagar. Vart tog allt folkvett vägen??

Igår blev vi bjudna på god mat och dricka i Vårbo. Lyxigt att åka bort och bli bjuden på mat, jag klagar inte. Sen kom minttun och likören och "den blåa" fram så då blev det bara ännu lyxigare. När vi hade fått i oss tillräckligt av allt det goda så blev det lite singstar och the brothers lirade guitar hero.
Det ska jag prova någon gång, ensam, när ingen ser. Det krävs ju trots allt liite kordination och det har jag inte mycket av.

Nu är det bara 1 dag kvar i skolan och sen HEMTENTA! Hur ska detta gå?
Hoppas få betygen från VFU:n också så är det också klart! Jag är klart nöjd med G men VG sitter aldrig fel det heller ;) Har ingen aning om vad läraren tycker om våra VFU uppg. eftersom hon inte ens kommenterat uppgifterna från första VFU:n som vi hade v.41... träligt.

Nu ska jag bädda ner mig och försöka få upp värmen. När jag väl har fått det så måste jag ut och frosta av stackars lilla hästen. Eller stackars men han trivs nog lite bättre i lite värme än detta..

Trevlig helg!


- Kärlek

Designer ska jag inte...

0 Läs mer >>
Hittade en liten bok i min hylla med titeln "Var positiv!"..
Kändes som att det var någon som gav mig en pik där.. hmm.

Har haft ännu en slödag med en tråkig bok som äntligen är färdigläst! Skål på den! Annars har jag fikat, klappat på min pålle och tyckte lite mindre synd om mej idag. Jag har gått runt som en martyr några dagar men nu får det vara bra med det!

Igår bröt jag iallafall tråkmönstret med en kort shopping dag i Kga och sen en sväng till Elin där jag fick lysa upp deras eftermiddag lite, som den ljusa lampa jag är :)
Sen kom Åsa med sin ny stylade frilla och hämtade oss och så blev det en mysig bio kväll. ( och nä Åsa, vi har inte ens något på G, tyvärr.. ) ;)

Imorron blir det tillbaka till verkligheten och skola. Skönt att det börjar med föreläsning iallafall, sen seminarie på fredag. Fattar inte ett dyft att uppg. vi skall göra till Fredag men det ska väl gå. Vi får slå våra kloka huvuden ihop imorgon e.m. vi åtorpare :) Det ordnar sig.

Nu ska jag sätta fart, ta in hästen, kanske duscha ( överväger detta beslut just nu)...och " bli bjuden på" lövbiff och nått mer??...

Ser ut att bli en trevlig kväll iallafall


- Kärlek



-

Ge mej sol, bad och värmen igen!!!....

Var positiv!