2 Läs mer >>
Efter att ha läst alla andras tillbaka blickar från detta år och deras framtidsutsikter så kör jag väl mina med :) Go with the flow!

Jag tyckte nyss att det blev 2009, året då allt skulle bli bättre. Tyckte att det inte var så längesen vi stod och dansade i Elins vardagsrum och jag försökte mig på lite för avancerade flowin rörelser. (Som förövrigt lyckades förevigas på bild!). 2008 var året vi helst av allt ville dissa, så 2009 kom lämpligt..

2009:

•Vi firade Åsa 20 inne på Nöjes, med lady gaga och ett farligt dansgolv!
• Jag och Unik tränade för Madde för fösta gången och upptäckte vilken dålig kondis vi hade.
• Jag jobba som en tok på lasarettet och fick fortsätta som timvikarie på nya avd. :)
•Vi träffade Backyard babies på Wickan!
•jag gick på 18-års fest och insåg att jag börjar bli gammal!
• Åkte till örebro och Träffade Betnér
• Stoppade upp ett helt parkeringshus och skällde på servicetelefonens växel!!
• Jobbade häcken av mig hela sommaren!
• Började på Universitetet!
•Lämnade bort min ena häst!
• Minglade runt på Putte i parken och dansade i leran
• Åkte till Segersjö och kollade på fina hästar
• Skaffade glasögon!
Gick på LADIES NIGHT och hade jättekul!
•Hade min första praktik på en förskola!
• Umgåtts med mina nära och kära!

Det var ett mitt 2009, kort och sammanfattat.
Hoppas att 2010 blir ett minst lika bra år, GOTT NYTT ÅR!
                                                                                         
                                           

                                                                  

Nytt år, nya möjlighe...

0 Läs mer >>
Just idag, när jag hade bestämt mig för att ta tag i min uppsats så har mina bihålor blivit invaderade utav Ebba baciller. Jäkla oflyt. Det går åt näsdukar som aldrig förr och bihålorna värker rätt ordentligt. Det är någon som inte vill att jag ska skriva färdigt min uppsats!!

Så idag blir det film och soffliggardag, med avbrott för ett besök hos hästen.

Har haft en bra jul, träffat nära och kära 3 dagar irad så jag kan inte klaga. Hade visst varit väldigt snäll iår, förstår inte! Får nästan dåligt samvete när man får mer än vad man gett! Jag får ge tillbaka en annan dag.
Har inte haft nån julkänsla alls iår, lite träligt  men  har haft desto trevligare. Kändes bara som en väldigt rolig helg med massa presenter. Inte som när jag var liten och man vakna jättetidigt och sen åkte till faster där man sedan satt hela e.m. i deras hallfönster och kollade efter tomten. Sen när det blivit mörkt så såg man plötsligt en liten ljuslykta komma gående i skogen, och det var ju såklart "tomten".
Det var tider det!

Nu ska jag fortsätta att tycka synd om mej själv, God fortsättning!


- Kärlek

Gnäll o ännu mera gnä...

0 Läs mer >>
Jo idag har jag varit lite hurtig, och nu menar jag hurtig för att vara jag. Jag är en rätt bekväm själv annars. Om ingen har märkt detta förut?

Hann knappt gå upp ur sängen imorse innan jag satt i bilen in till degerfors. Eeh, jaha frukost? - NEJ det hinner vi INTE!.. Så det var bara att hoppa i kläderna, fram med plånbok o bilnyckel och in till samhället.
Nyvaken, okammat hår och så en skrikande mamma brevid " SAKTA NER!!" Jo mamma lilla men styrfart måste man ha i kurvorna!.. ( jag lovar, det gick INTE fort idag, o jag höll avstånd till icke närvarande bilar!) :P

Så nu har jag inhandlat några julklappar till iallafall och imorrn blir det slutspurten sen får det minsann vara bra. Hoppas jag. För sen tänkte jag hinner med mitt genusperspektiv dagarna innan jul men som sagt, juletider är inte den ultimata planeringstiden. eller?
Fixat julblomma till någon som borde ha en julblomma, ska bara hinna lämna den också..

Ikväll blir det kalas, träffa folk man aldrig täffat förut, yeaj.

Hoppas att det goda humöret infinner sig snart, innan jag har skrämt bort alla i min närhet. Håll ut!

Nu ska jag slå in julklapparna sen blir det att promenera iväg med pållen :) Tror inte han lider av att stå inne nu, min bekväma lilla nonchalanta häst. " uuh, snö?!! på mina hovar!!??.SLÄPP IN MEJ MATTE!"

Trevlig Lördag och kom ihåg att andas mänsker!





 Kajsa tycker om vintern! Galna hund

Hurtbulle!

1 Läs mer >>

2 timmars skoldag med genomgång inför paper skrivandet, visst nödvändigt men 2 timmar är nästan inte värt det. Speciellt inte i det här härliga vädret och att halka runt i en värdelös vinterbil, nää.

Men nu ska jag inte till skolan förren den 7:e igen :) yes! Nu ska jag bara skriva min dunderuppsats ( vetenskapliga text!) som ska vara klar den 4:e januari!! Men det hinns, hoppas jag. Plöjde igenom litteraturen förut, har en text kvar att skriva ut annars klart. Ska ta tag i paperskrivandet imorrn, går nog lite bättre än förra gången för nu fick jag ju iallafall skriva om nått jag tycker är intressant. Tack!

Fick ingen kommentar idag heller, " ja maria vad ska du skriva om"
- genusperspektivet i förskolan.
Vilken litteratur skall du använda dig av?...
maria håller upp en bok om könsroller i förskolan o SOU artikeln: den könade förskolan.
- Läraren nickar...

Nästa...

Alla andra fick förklara sig och sin frågeställning men inte jag. Bra, dåligt?
jaja...

Imorgon blir det att åka till Örebro med Elin-Åsa och kolla på betnér. Vår årliga tradition :)
Blir att åka turbo bil in, blir bra det.

Nu tar jag kvällen, tack o hej!




God jul på dej min plutt!






Sista skoldagen..

1 Läs mer >>
Nu har jag bytt ämne för 100 och sista gången. Nu ska jag skriva om genusperspektivet i denna jäkla uppsats. Men hur frågeställningen ska se ut vet jag inte än. Tänkte ta det med läraren imorrn och sen gå till bibblan och låna eventuella böcker sen tar jag jullov! Tillsammans med mitt genusperspektiv!

Idag blir det att läsa lite, annars inget spec. Städa kanske, sånt är visst ett måste säger vissa? Eller hur det nu var.

Börjar bli lite stressad inför jul. Spec. när min släkt gör tvärtemot vad jag har tänkt! Min planering var bra men nu vette fan. Nu ska helt plötsligt ALLA fira julafton PÅ julafton. Men det ska väl bli bra, bara jag fårse kalle så ska det väl gå :P

Nu blir det frukost sen nytt försök att hitta litteratur..

Annars julbord ikväll :) Me like

- Kärlek


Morrn morrn

2 Läs mer >>

Idag har jag redan hunnit med vfu-redovisning och massa fika. Det känns så värt de att åka in till skolan för 2 timmars lektion/redovisning. Samma sak blire på Torsdag med en 2 timmars utvärdering och förberedelse inför nästa uppsats som vi ska skriva ÖVER JUL! Tack för den!

Jag fick ju ingen kritik på själv uppgiften muntligt, fårse vad hon säger om det skriftliga. Hoppas innehållet duger, annars finns ju ioch för sig dessa jobbiga kompleteringar.
Har insett att jag kommer att få vara effektiv i mitt letande efter användbar litteratur. När man får hur många förslag som helst på användbar litteratur inför nästa paper så undrar man om läraren vill att vi ska plugga på julafton också?!  Eller så är det bara jag som är känslig :P

Men nu skiter jag i det och går ut i vintervädret.

Måste ju bara nämna att Arsenal vann mot Liverpool igår med 2-1 :P mot andras förtret.


- Kärlek

Monday is the day

0 Läs mer >>

Om någon möjligtvis har sett ett glatthumör springa förbi någonstans så kan det vara mitt. Belöning utfärdas!

Nu sitter jag har IGEN och försöker knåpa på min VFU uppgift, det går långsamt framåt. "Formulera dina begrepp, analysera dem NOGA, gör didaktiska refelktioner." det blir nog bra, annars kan man ju alltid komplettera tills det blir perfekt. Ska bara redovisa detta på Måndag också, hejja. Skönt att vara i smågrupper iallafall, nått bra som vår seminarieledare kommit på. 

Sen ska man bara skriva en uppsats TILL direkt efter denna. Som tur är inom samma ämne, en fördjupning om något vi redan skrivit om.  Nog med GNÄLL! ska försöka få ihop detta och sen ladda inför ikväll! Med pizza, trevligt sällskap och minttu ;) Har inte tid att vara bakis imorrn men ändå så ska det drickas minttu, bra där Maria! 

Nu, Plugga! sen PARTY! ( o minttu ;)


 
                                              


Fortsatt trevlig helg!

Vart tog mitt glada h...

0 Läs mer >>

Och snart är det helg igen! Det går för fort nu tycker jag, stopp!
Jag måste skriva på min vfu uppgift, jag måste plugga inför seminariet imorron!! jag måste handla julklappar! Ge mig mer tid! Och mer ork också när vi ändå är igång.

Har iallafall gått en långpromenad med Kajsa och Chili vilket nästan var för mycket för mitt tålamod. Höll på att stupa i backen ett antal gånger när de korsade sina koppel och höll på att fälla krokben för mej, härligt med uppfriskade promenader :S Men vi kom hem igen hela men inte så rena. Pratade varg med Gunnar lite också, känsligt ämne det där.

Nu ska jag försöka skriva några rader till sen blir det läsa inför imorgon, deliberativa samtal och massa Dewey, ush. jag tycker inte om Dewey han bara komlicerar allt med sin jäkla utbildnings filosofi. En stunden tycker han så, i nästa tycker han si. Tur att jag inte behöver umgås mer med honom sen efter dessa återstående 3 år!! hallelujah.
Fast det känns bra när man får ett sms " jag erkänner....jag hatar deweys bok, så tråkigt att jag får utslag!" haha skönt att det finns fler ;)

Jag SKA ta tag i mitt liv nån dag men idag känns allt segt. Men nästa vecka blir det roligare :) med julbord, betnér och kalas :) Får tänka på det istället så kanske allt går lite lättare.

Fortsatt trevlig dag!



 - Kärlek

Och idag kommer Lilla mamma hem! Brun (röd!) och utvilad. Måtte hon ha köpt massa presenter annars!...

Mitt i veckan

2 Läs mer >>
Nu har snart min lathet tagit övertaget, jag måste plugga!! måste måste måste!
Kanske fungerar bättre med roligt pepptalk men detta får duga. Har iallafall varit inne på 2 föreläsningar och blivit lite smartare idag, förhoppningvis.
Blev väldigt mycket skrivet, duktigt gjort tänkte nog alla andra men jag var ju tvungen att göra nått för att INTE somna!

Sen hem igen i regnet! Men vart tog vintervädret och julkänslan vägen? Om någon vet det så kan ju den höra av sig till mig. Är ju så mysigt att åka där med "visparna" på fullbott och höra dubbdäcken smattra mot vägen så att man knappt hör radion. mhmm...

Blev även lite handlat, trots att mitt kort strejkade så att man blev tvungen till en sväng till dfs för att ta ut pengar. Kändes sådär lagomt roligt efter en tur till örebro och tillbaka. Men någon mening kanske det var med det för när man står där inne på Kronhallen ( ja jag handlade en gång till) så hör man en välbekanr röst " menne, vart finns tejpen?"
Och visst var det Emelie :) Vi hittade tejpen tillslut och så råkade jag gå förbi julhyllan och plocka på mej två tomtar. Ooopps. Åsa och Nisse fick de heta ;) Eller Åse för det va visst två "gubbar".

Så det enda produktiva jag gjort idag var att diska, hejja hejja.

Men nu ska jag ta mig an lite litteratur  innan jag tar kvällen, sen laddar jag inför morgondagens INTENSIV plugg!


- Kärlek




Skärpning!

2 Läs mer >>
Nu är min VFU slut och jag längtar redan tillbax. Att 5 ( 3+2) veckor kan gå så otroligt fort!
Som det sas; " ja tänk om du kunde börja jobba direkt" Ja tänk! Men om 3 år år är jag där! ( har ju snart gått ett halvår redan, helt otroligt!!) Nu har jag ju inget annat att jämföra med men "när jag blir stor" skulle jag kunna tänka mig att jobba på detta dagis. Även skolan/plugget går lite lättare när man vet vad man kämpar för. Eller Pluggar för kanske man säger.

Känns otroligt gött att ha fått BARA positiv feedback också. Så roligt! Var nästan sådär att jag tänkte " nää, men så bra är jag inte, men så där bra tänkt var väl inte det där jag gjorde..." men det var det visst. Fast det roligaste att höra var ändå att jag är bra med barn, att barnen trivs med mej m.m. Det är nog det bästa beröm man kan få, för barn är ordentliga människokännare!


                              

Jag lyckades också baka en chokladkaka till mina kära lärarförebilder som undrade om jag var bagare också. Nä men ibland lyckas man faktiskt ;) Så Maria kommer hädanefter bara att bjuda på chokladkaka för det kan hon baka!

Fick även en present ( maria blev rörd!) fast det var bara fjäsk från A-L så att hon skulle få extra mycket kaka kom de fram till.
Hoppas bara jobbfronten ser bättre ut om 3 år istället som för nu, när de har anställningsstopp och skit lite varstans.
Så jävla tråkigt, för en förskollärare som vikarierat i 2 år och vars vikariat är slut snart men får inte förlängt för då överskrids lasdagarna (anställningssopp) Så det blir bara att börja om med sina 720 dagar i en annan kommun som vikarie. aja, hoppas allt löser sig tillslut! 

Kommer sakna "mina ungar"!!

Nu tar jag helg, fram tills söndag för då blir det skrivning av VFU uppgiften + massa läsning! Men det hinns!
Väntar nu på mitt fredagsmyssällskap.

Trevlig helg!





Sista dagen

1 Läs mer >>
..Sånt får man liksom räkna med som Lärarstudent har jag märkt.
En av fröknarna drog med sig megapapper ut på gården och massa vattenfärger och ställde på bordet i e.m.
Marias första tanke var " HUR ska detta gå bra??!!"  Det var helt valfritt att måla så jag tänkte bara att detta blir kaos. Sen hör man en klok röst i huvudet: " Våga att säga JA, man måste våga för att lyckas"  Dåså.. VEM vill måla??

Slutade med att den andra avdelningens barn också hade målat flera konstverk och de små barnen 2+ låg mest och krälade i vattenfärgen på bordet när de sträckte sig efter en ny färg. Härligt!
" Varför målar NI för?!!"... för att det är kul. " jaha...."
var det så konstigt??

Det är konstigt att barn ofta vill ha en förklaring till varför man gör en viss sak, vad ska man ha den till, Vem ska ha den osv. säger man: De är otroligt beräknande, för smarta ibland.
Det är det som är didaktik. Vad, var, varför, vem,när hur. Jag förstår att man måste förklara för äldre barn, Vad man ska göra, varför läser vi om columbus, var läser vi ( klassrummet ect...) Vem är eleven, när lär vi oss det, HUR läser vi osv...
Hade kanske känts lite mer meningsfullt om någon förklarat för mej varför jag skulle lära mej de 20 första grundämnena i kemi utantill!!

Didaktik is my nya utmaning! Svårt o krångligt men samtidigt ett måste. Hejja hejja..

Det känns OTROLIGT gött att ha klarat av första tentan!!!! Det känns så mkt bättre och inte alls lika omöjligt längre. Kanske att man klarar av detta trots allt.

Lilleruds hästnördar har visst gått upp sig lite :P


Nu ska jag dricka glögg och slöa för snart måste jag ta tag i mitt liv igen med mina 2 oskrivna uppsatser och nytt tentaplugg! Men det tar jag en annan dag!


                   

 God kväll

Sand och vattenfärg ö...