2 Läs mer >>

Idag har varit en sån där otroligt seg dag. Försökte vara hurtig och gå upp tidigt och ta ut hästar och sedan sätta mig och plugga. Har ju fått lite gjort men jag hade nog tjänat på att sova liite längre så jag hade varit piggare och fått ännu mera gjort... lätt att vara efter klok.

Det blev lite avbrott i pluggandet iallafall, med 11 kaffe och nu en långpromenad med grannen. Inte dåligt ändå tycker jag.

Håller på med slutuppgiften på delkurs 1 nu i denna kurs, och tänker på hur jäkla fort tiden går egentligen. Snart sitter jag här i min rullstol och löser korsord.. Eller ja, rätt så snart.
Tyckte nyss att skolan började igen och nu så ska man skriva slutuppgift. Men så är det.
Kan tycka nu att min lugna inställning - ja ja det ordnar sig, jag hinner- inte är så jäkla positiv nu när man ska ha gjort allt...  men men.. det ordnar sig :P

Den 23:e Oktober så blir det Ullared iallafall - härligt! Ska försöka hitta lite kläder och sen julklappar såklart. Även lite häst och hundgrejjor ska väl med hem igen.

Men nu åter lite plugg innan det är dags att ge sig!




        Bästisar - katt <3 hund

Plugg!

0 Läs mer >>
Känner att bloggandet har varit dåligt nu ett tag, ska försöka bättra mig. ( Välbekanta ord...)


Läser aftonbladet och blir lite lätt mörkrädd. Tänker främst gällande sjukvården, vart är världen påväg?!
Tänker på fallet med killen Emil som avled i sin lägenhet i Januari i år, när han vägrades ambulans. När artikeln var aktuell så skrev aftonbladet ut samtalet mellan denna kille och sjuksköterskan som fick larmet till sig. Jag blev helt mållös när jag läste det, hur kan en ssk. säga något sådant!

"Jag kan knappt andas nu", sa Emil. "Du andas utan problem", sa sköterskan. "Är det ambulans på G?", sa Emil. "Nej", sa sköterskan.

"En intern utredning har visat att sköterskan har dålig inkännandeförmåga och brist på empati"

- Aftonbladet Publicerad: 2011-07-28

Efter Emils fall så har allt fler uppdagas allt eftersom, vilket vittnar om att detta sker rätt ofta. 

"En 70-årig kvinna i Fagersta som drabbades av andnöd vägrades ambulans. När hemtjänstpersonalen ringde 112 fick de besked att någon ambulans inte behövdes. Morgonen efter var kvinnan död, skriver Vestmanlands Läns Tidning."  "Enligt åklagaren Göran Kastlund i Västerås är det ännu för tidigt att säga om det var den uteblivna ambulansen som ledde till kvinnans död."

Jag tror inte en ambulans hade skadat om jag säger så?!....

Men när sedan doktorer väl agerar som "de ska" då blir de åtalade istället.  I fallet med lilla Linnea 3 månader som hade allvarliga hjärnskador ( ingen hjärna alls i princip), då respiratorn stängdes av MED föräldras medgivande och efter tydliga instruktioner om hur lång tid det kunde ta innan Linnea dog och HUR hon kunde reagera. Förädrarna "tjatade" om att Linnea måste få något för att inte lida - hon fick då bara koksaltlösn. i porten. När doktorn väl injicerar något mot Linneas hemska krämpor under sin dödskamp så är det fel?!!...
Doktorn har nu tagit Linneas liv när hon nu injicerat för höga doser, vilket fanns i kroppen MEN - hm hade dött kanske 1 timma senare ändå - MED hemska krämpor - nu fick hon dö "lugnt"... och det var visst fel.

- Jag hoppas iallafall att denna barnläkare får gå fri, för jag anser att det är ett större brott att låta en liten bebis dö i hemska smärtor och ångest än att lugnt få somna in lite tidigare än väntat.....

"Lite" tankar om sjukvården från min sida...

Kritik

1 Läs mer >>
På Sommaren.

Det är först nu när sommaren verkligen är slut som jag börjar se tillbaka på vad jag egentligen har gjort. Först när jag tänkte efter så vart det bara : JOBBAT! Fast lite mer har jag hunnit med även om det mestadels känts som att jobbet ätit upp mig! 

Juni: Skolan slutade - lycka!! 2 veckors ledigt blev det ju faktiskt här. Juni bestod också av att gå på dop och fira en 35-åring. Åkte till Jaktelmia och kolla runt på allt som hade med jakt o göra. Fick även agera Rallyfunktionär under Esab rallyt, utan någon tidigare kunskap! Hälsade även på i karlstad hos Åsa och de oändligt många trappstegen upp! ;)
Sedan började jobbet!

    

  Elmia o allt folk...  Finns det verkligen så många jaktintresserade?..

Juli: JOBB! Medans andra roade sig vill säga. Kändes lite utanför speciellt när alla andra hade semester... jaja Men vem blev rik?!! Men Åkte ner till Hova riddarevecka för första gången i mitt liv och  Idas brygga och åt den godaste fisken någonsin!




Augusti: JOBB!
Hann dock med att gå på bröllop och mitt första dopp i sjön!
Avslutade Augusti med att åka ner till grebbestad och semestra lite.



Förutom detta så hann några mysiga kvällar på altanen med, med grillat och trevligt sällskap.

Tack för denna sommar! Ser fram emot nästa!


   - Kärlek

Återblickar..